Playboy pert indít egy blokklánc startup ellen

A felnőtt tartalom szolgáltató Playboy pert indít egy kanadai blokklánc startup ellen amiért az megszegte az év elején aláírt közös szerződésüket.

A los angelesi felső bírósághoz beadott augusztus eleji kereset szerint a felnőtt tartalom szolgáltató és a Global Blockchain Technologies (GBT) még márciusban írt alá egy nyilatkozatot amelyben a GBT vállalta, hogy segít a Playboynak integrálni a Vice Industry Tokent (VIT) platformjára.

A Playboy, mint token jutalom szerette volna használni a VIT tokent a fogyasztói kommentek, szavazatok és a videómegtekintésekért cserébe.

Egy időben jelentette be a Playboy is saját token értékesítési projektjét egy kriptovaluta walletra, amit a honlapján kívánt felhasználni a különböző koin felhasználók támogatása érdekében. Májusban jelentette be a GBT a Playboy Enterprises-val köttetett megállapodást annak érdekében, hogy integrálja a VIT walletjét a Playboy.tv portálra.

A szerződés értelmében a GBT-nek bérmentesen technikai támogatást kellett volna biztosítania a pornóoldalnak a 4 millió dolláros engedély mellett, amiért a Playboy márka saját hirdetési anyagait kívánja felhasználni. A kereset szerint a fizetési határidő július 16-án járt le.

Ezen felül a GBT-nek el kellett volna tüntetnie minden pornográf képet és szöveget a Vice Industry Token oldalról és azt egy általános videó/szórakoztató-centrikus honlappá átmárkázni.

A felnőtt tartalom szolgáltató álláspontja, hogy a GBT nem nyújtott semmiféle segítséget a technológia integrálásához, a VIT oldal átmárkásításához vagy a 4 millió dollár kifizetéséhez, mialatt a GBT használta a pornóoldal márkáját, hogy befektetőket nyerjen és közben folyamatosan arról győzködte őket, hogy a projekt a menetrend szerint halad.

A Playboy nem részletezte a keresetben a jogorvoslat és a kártérítés mibenlétét.

GBT elnök Shidan Gouran a CoinDesknek egy e-mailben azt írta “A Playboy vádaknak nincsenek érdemi alapjai” és hogy a GBT-nek nincs problémája a bíróságon megvédeni az igazát. Az elnök azt viszont már nem részletezte, hogy pillanatnyilag milyen stádiumban van a VIT wallet fejlesztése.

A Playboy képviselői egyelőre nem reagáltak a GBT kommentjeire.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!