PolisPay néven bocsát ki kriptokártyát a Groestlcoin

Látványos árfolyamugrást hajtott végre március 11-én a Groestlcoin – mindössze pár óra leforgása alatt. Ezzel a teljesítménnyel maga mögé utasította nemcsak a bitcoint, de a teljes kriptopiacot is.

A bitcoin ára eközben továbbra is 3.850 dollár körül mozog, és nem képes áttörni a 4.000 dolláros, mérföldkövet jelentő ellenállási szintet.

Mi okozta a szárnyalást?

A Groestlcoin csapata hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy kriptopénzképes Mastercard-kártyával rukkolnak elő. Mindez lehetővé tenné a kártyhasználóknak, hogy az összes Mastercard-elfogadóhelyen kriptopénzzel is fizethessenek.

A PolisPay kártyáját bármely Mastercard-elfogadóhelyen felhasználhatod. Szintén vehetsz fel készpénzt bármely Mastercard-képes ATM-ből.

– mondta a csapat. A hírt egyébként CZ is üdvözölte:

Az utóbbi években viszonylag nagy számú kriptokártya-projekt bukott el az olyan bankkártya-kibocsátó vállalatok ellenzése miatt, mint amilyen a Visa. 2018 januárjában például arra kényszerítették a Xapo kriptovállalatot, hogy hagyjon fel hasonló tevékenységével.

2018. január 4-én a Wave Crest Holdings, Ltd.-t, a Xapo kártyaprogramjának kibocsátóját a Visa arra utasította, hogy minden ezzel kapcsolatos programját azonnali hatállyal függessze fel. Ennek eredményeképp a Xapo programján keresztül kibocsátott kártyák érvénytelenné váltak.

– árulta el akkor a Xapo csapata.

A Coins.ph a Fülöp-szigetek legnagyobb kriptováltója. Lehetővé teszi felhasználói számára, hogy közüzemi számlákat fizethessenek be, pénzt küldhessenek és fogadhassanak, valamint kriptopénzekkel kereskedhessenek. Ők is a Wave Crest Holdingson keresztül üzemeltették programjukat, és szintén fel kellett hagyniuk a kártyakibocsátásokkal.

A Groestlcoin kártyája abban lesz más, hogy annak kibocsátója a Mastercard.

A hír bejelentése után a GRS, vagyis a Groestlcoin blokklánc hálózatának natív tokenje a 0,238 dolláros árfolyamról 0,73 dollárosra emelkedett, amely 206 százalékos növekedést jelent.

GRSBTC 5 napos grafikon

Azon a napon a bitcoin ellenében szintén 25-65 százalékos növekedés volt tapasztalható az Ardor, a Civic és a Storj kriptopénzek esetében is.

GROESTL/BTC 1 órás

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.