Polkadot (DOT) vs. RenQ Finance (RENQ) – melyik kerül ki győztesként?

Amikor a legfelkapottabb kriptovalutákról van szó, a toplista sorrendje egyfolytában változik, sok új kezdeményezés tör előre és a viharvert próbálkozások a mélybe hullanak. Jelen pillanatban, a piaci kapitalizáció szempontjából, a top 10-es listán olyan kriptoeszközök szerepelnek mint a Bitcoin, az Ethereum és a Binance Coin. Mindeközben van a piacon 2 olyan projekt, ami az utóbbi időben rendkívül nagy népszerűségre tett szert. A befektetők újdonsült kedvencei közé pedig nem más tartozik, mint a Polkadot (DOT) és a RenQ Finance (RENQ). 

Az alábbiakban majd összehasonlítjuk a 2 szóban forgó kriptót, illetve arra is kitérünk, hogy vajon melyikben lehet meg a potenciál ahhoz, hogy felkerüljön a grandiózus toplistára?

A Polkadot (DOT) áttekintése

A Polkadot egy megosztott többláncú hálózat, ami által megvalósítható a különböző blokkláncok közti interoperabilitás. Célja, hogy megoldást találjon azokra a problémákra, amelyek a blokklánc skálázhatóságára és kapcsolódására vonatkoznak. Ezt úgy szeretné végrehajtani, hogy lehetővé teszi az adott blokkláncok közötti kommunikációt. A Polkadot szerkezete képes a tranzakciók egyidejű feldolgozására, ami magasabb skálázhatóságot és alacsonyabb díjakat eredményez. A DOT a Polkadot saját tokenje, amelyet az ellenőrzés és a stakelés foganatosításához használnak.

A Polkadot 2020-as megjelenése óta komoly előrehaladást produkált. A piaci kapitalizáció a nulláról megközelítőleg 7,5 milliárd dollárra nőtt, ami az egyik legkelendőbb kriptóvá tette. A Polkadot az adaptációt olyan projekteken keresztül valósította meg mint például a Chainlink, a Kusama vagy a Moonbeam. Ezek az integrációk növelték a Polkadot hasznosságát, aminek köszönhetően az iránta való kereslet is fellendült.

RenQ Finance

A RenQ Finance (RENQ) szinopszisa

A RenQ Finance egy decentralizált pénzügyi (DeFi) platform, ami az Ethereum hálózatán lett létrehozva. Célkitűzési közé tartozik az olyan különféle DeFi szolgáltatások nyújtása mint a staking, a hitelezés és a kölcsönzés, nagy figyelmet fektetve emellett az adatáramlásra és a skálázhatóságra. A RenQ Finance infrastruktúrája által képes biztosítani ügyfelei számára a láncok-közötti DeFi szolgáltatásokat. Így egyetlen felületen keresztül több blokklánccal is kapcsolatba léphetnek. A platform saját tokenje a RENQ, amit a DOT-hoz hasonlóan a szabályozás és a staking lebonyolításához alkalmaznak.

A RenQ Finance egy viszonylag új kezdeményezés, ugyanis 2023-ban jelent meg a piacon. Mindazonáltal, az egyedülálló láncok-közti DeFi szolgáltatásainak hála komoly nevet szerzett magának. Az adaptáció és a hasznosság fokozása érdekében hasznot hajtó partnerségeket kötött a szektor szereplőivel.

Összehasonlítás: Polkadot (DOT) vs. RenQ Finance (RENQ)

Mind a Polkadot, mind pedig a RenQ Finance egyedi értékajánlattal rendelkezik. Ugyanakkor, kulcsfontosságú különbségek vannak a 2 projekt között, amelyek befolyással lehetnek arra, hogy felkerülnek-e valaha a kriptoeszközök toplistájára.

Piaci kapitalizáció

A Polkadot piaci kapitalizáció pillanatnyilag meghaladja a 7,5 milliárd dollárt, míg a RenQ Finance továbbra is az előértékesítési szakaszban jár a maga 12,5 millió dollárjával. Ez azt jelenti, hogy a Polkadot biztosabb alapokon áll és nagyobb a felhasználói bázisa a RenQ Finance-hez képest. Azonban, a jövedölések alapján, a RenQ Finance piaci kapitalizációja rohamosan gyarapodni fog, mivel egyre több felhasználó veszi igénybe a láncok-közötti DeFi szolgáltatásait.

Adaptáció

A Polkadot adaptációs törekvéseinek olyan projektek kedveztek, mint a korábban említett Chainlink, Moonbeam és Kusama. Ezáltal növekedett a token hasznossága és ezzel párhuzamosan a kereslete is. Másrészről, a RenQ Finance egy relatíve új kezdeményezés, de így is sikerült szövetségre lépnie jópár nagyágyúval, ami elősegíti az adaptáció és a hasznosság fejlődését.

Egyedi értékajánlat

A Polkadot sajátságos értékajánlatát a megosztott többláncú hálózata jelképezi, ami révén kivitelezhető a blokkláncok közötti adatátvitel. Ezzel szemben a RenQ Finance páratlan értékajánlata az egyes láncok között megvalósuló DeFi szolgáltatások nyújtásában rejlik, ennélfogva mindössze egyetlen platformra van szüksége az ügyfeleknek. Mindent összevetve, mindkét projekt rendelkezik olyan tulajdonságokkal, ami rokonszenvessé teszi a tokent befektetők számára.

Szakértői vélemények és prognózisok a RenQ Finance jövőjére vonatkozóan

A RenQ Finance nem csak az ágazat szakértői, de ámblokk az egész kriptovilág érdeklődését sikerült felkeltenie. Ez a decentralizált pénzügyekhez való innovatív hozzáállásának, valamint a hagyományos pénzügyi rendszerek szétzúzásához való képességének köszönhető.

Számos szakember osztotta meg véleményét és előrejelzését a RenQ Finance jövőjét illetőleg. Egy elemző például bikapiaci tendenciát jósol a token esetében és véleménye szerint 2023 végére árfolyama elérheti az akár 2,34 dollárt is. Ez számottevő emelkedés lenne, ugyanis momentán az ára 0,050 dollár körül mozog.

Kattints ide a RenQ Finance (RENQ) tokenek vásárlásához.

Látogasd meg az alábbi linkeket, ha további információkat szeretnél megtudni a RenQ Finance (RENQ) tokennel kapcsolatban:

Weboldal: https://renq.io

Fehérkönyv: https://renq.io/whitepaper.pdf

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.***