17 altcoin kerül kivezetésre a Poloniex tőzsdéről május első hetében

Számos altcoin kerül kivezetésre a Poloniex kriptopénz tőzsdén május első hetében. A bejelentés hírére összeomlott az érintett altcoinok piaca.

Meglepő bejelentés Twitteren

Számos altcoin kerül kivezetésre a Poloniex tőzsdérőlKedden a Poloniex kriptopénz tőzsde követői meglepő üzenetben éresültek róla a Twitteren, hogy a platform számos alternatív digitális pénz kereskedését szünteti meg május elején. Május 2-ával összesen 17 altcointól szabadul meg a tőzsde.

A megszűnő altcoinok között szerepelnek az alábbiak: Boolberry, Voxels, Bitstar, Coin 2.1, CureCoin, Horizon, I/O Coin, Myriad, NobleCoin, NuShares, Qibuck, Qora, Quatloo, Rubycoin, ShadowCash, SuperNET és Magi.

Dráma az altcoinok között

Boolberry fejlesztői mindent megtennének, hogy maradjon az altcoin a piaconBár a legtöbb kivezetésre kerülő altcoin relatív kis felhasználói bázissal és népszerűséggel rendelkezik, a döntés ennek ellenére kézzel foghatóan érezhető volt már a hír megjelenése után a kriptopénzek piacán. A CoinMarketCap oldalon jól nyomon követhető, ahogy a bejelentés után mind a 17 altcoin ára drasztikusan visszaesett.

A Twitteren többen nem tetszésüket nyílvánították ki a döntés ellen. Altcoin felhasználók és fejlesztők egyaránt magyarázatot követeltek a kriptopénz tőzsdétől. A Boolberry fejlesztői csapata közvetlenül rá is kérdezett a Poloniex Twitter oldalán, hogy mit tehetnek a tőzsdéről való kivezetés ellen.

A Poloniex nem kommentálta a kivezetések mögötti döntés okát

Marad még altcoin a Poloniex kripto tőzsdénAz altcoinok piacán az utóbbi hónapokban nagyon felfordult a kereskedés. A bitcoin hard fork körüli bizonytalanság egyre több befektetőt vonz a kisebb kriptopénzek piacára. A megnövekedett forgalom egyre nagyobb vételi nyomást okoz az altcoinoknál így az árfolyamok is több esetben lendült ki számos digitális valuta esetében. Hiába azonban a lelkesedés, ha Poloniex útját állja a kisebb altcoinok adás-vételének.

Azonban nem kell kétségbe esniük azoknak sem, akik altcoinokkal kereskedének tovább. A Poloniexnél a 17 altcoin kivezetése után még további 55 különböző kriptopénzt lehet vásárolni bitcoinért cserébe. Ezen kívül pedig maradt még kereskedési oldal, melyen a fenti altcoinok adás-vétele elérhető lesz a jövőben, mint például a Bter platformján.

Azonban az nyilvánvalóan figyelemmel kísérendő, ha egy amerikai székhelyű, neves bitcoin tőzsde kihátrál néhány altcoin mögül. Hiszen ezzel azt jelzik a piac felé, hogy az adott eszköz nem elég életképes a nyílt piaci kereskedésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük