A Poloniex egyesíti erőit a Circle vállalattal

A kriptotőzsde a levelezőlistáján és sajtónyilatkozatban hozta nyilvánosságra a hírt. Ez volt az az első intézmény, amelyen komolyabb ethereum mennyiségek cseréltek gazdát, és amelynek volumene elérte a napi 1 milliárd amerikai dollárt.

Ezzel a befektetéssel a Circle az egyik legbefolyásosabb szervezetté válik az ágazatban. A Circle hosszabb ideje jelen van a kriptovaluták ökoszisztémájában.

A Circle peer-to-peer fizetési rendszeréről ismeretes, de nyílt bitcoin kereskedést is folytat. A Circle Pay applikáció mellett tervezik a Circle Invest alkalmazás elindítását is, amellyel kisebb, rendszeres bitcoin megtakarításokat lehet majd eszközölni. A cégnek több nagyvállalati ügyfele van.

A cég érdekeltségébe tartozik a Circle Trade is, amely egyes források szerint havonta akár 2 milliárd dollár forgalmat is lebonyolít. Volt már rá példa, hogy a vállalat kereskedői 200 milliós tranzakciót kezeltek. Múlt év novembere és januárja között a Circle Trade 60 milliónyi profitot produkált.

A Circle most a Poloniexet tette infrastruktúrájának részévé. A Poloniex volumene alapján a 20 legaktívabb tőzsde közé tartozik. Rebesgetik, hogy az üzlet értéke mintegy 400 millió dollár lehet.

Mi lesz más a Poloniexen?

A Poloniex közleménye tartalmából kiderül, hogy a tőzsde elsősorban globális növekedést vár az akvizíció után. A felhasználóknak semmilyen kényelmetlenséget nem kell szenvedniük a folyamat lezajlásakor, nem tervezik a szolgáltatás szüneteltetését, és a betéteket sem fenyegeti semmi. Fontos pont, hogy a felhasználói élmény fejlesztésére különös hangsúlyt fektetnek, értve ez alatt a támogatás és technikai háttér színvonalának fejlesztését.

A Poloniex kulcsfontosságú a Circle további termékfejlesztésében, hiszen így nyílt, globális tokentőzsdéhez jutottak, amelyre más projekteket lehet alapozni.

Az applikációk mellett a cél egy kriptovaluta alapú bank létrehozása, mivel a vállalat alapítóit mindig is érdekelték a hibrid megoldásokban rejlő lehetőségek. A másik oldalról a Poloniexnek szüksége volt egy tőkeerős cégre, amely a kriptovaluták fiattá konvertálásában jártas.

Valószínű, hogy ebben az évben láthatjuk a wall streeti szereplők komolyabb megjelenését a kriptopiacon, mivel a jelenséget már nem hagyhatják figyelmen kívül. A Goldman Sachs-ról terjesztették, hogy gondolkodnak saját kereskedési részleg létrehozásáról. Ebből az ötlet eddig nem sok gyümölcsöt hozott, de a közvetett módon, a Circle-ben tett befektetéseik révén már részét képezik a piacnak.

A Poloniex kliensei remélhetően a közeljövőben már élvezhetik az ügylet előnyeit.