Szétosztja a kereskedési díját a flash crasht elszenvedő traderek között a Poloniex

Kompenzálja a Poloniex a májusi flash crash során veszteséget szenvedett tradereket. A kártérítés jegyében 1800 bitcoint oszt szét az érintettek között úgy, hogy a napi kereskedési díjbevételeket az érintetteknek utalja át mindaddig, amíg teljes mértékben nem kompenzálásra kerülnek.

A kártérítés augusztus végén indul és az első körben a 2019. június 6-ai flash crash óta keletkezett kereskedési díjakból részesülnek a kárvallottak.

A Poloniex kriptotőzsde peer-to-peer margin kereskedési rendszerrel rendelkezik. A felhasználók bitcoint küldhetnek a hitelpoolba, amiből mások BTC-t kölcsönözhetnek hogy kereskedhessenek. A hitelfelvevőknek fedezetet is le kell rakniuk az asztalra.

Májusban azonban az alig ismert Clams (CLAM) token egy óra leforgása alatt 80%-ot veszített értékéből, ami még a kriptopénz piacokon is unprecedensnek számít. A hirtelen zuhanásra nem voltak felkészülve a tőzsde likvidációs rendszere, amit a hitelezők bitcoinjainak védelmében terveztek és ennek eredményeképp 1800 bitcoint, mintegy 13.5 millió dollárt vesztettek.

A most bejelentett kártérítési program a második lépés a kereskedői bizalom visszanyerése érdekében tett műveletek sorában. Az elsőt még 14-én jelentették be, mikor a veszteségek 10%-át (180 BTC-t) arányosan szétosztottak a hitelezők között.

A bejegyzésében azt is kiemelik, hogy a két kompenzációs programot, amennyiben nem lesz elég a veszteségek időbeli visszatérítésére, akkor újabbak fogják követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük