Pörög a Bakkt bitcoin határidős kereskedés, de nagyon alacsony a BTC elszámolás

A rekordmértékű kereskedést produkálnak a Bakkt bitcoin határidős volumenek, de ennek ellenére továbbra is elhanyagolható értékű bitcoinról van szó.

A héten szerdán újabb csúcsot állított fel a határidős kereskedési volumen ugyanis mintegy 4269 BTC (~32.2 millió USD) kereskedési volument jelentett. De a volumen továbbra is túlságosan alacsony, hogy érdemben befolyásolni tudja a piacokat vagy extra keresletet kreáljon a bitcoin iránt.

A 32 millió dolláros napi BTC határidős kereskedési volumen nem több, mint egy egészséges top 50 kriptotőzsdén zajló azonnali kereskedési volumene, szinte csepp a tengerben a Binance milliárdos napi 24 órás volumeneihez képest. A jó hír viszont, hogy a Bakkt határidősei bitcoinban kerülnek elszámolásra. Elméletben ez azt jelenti, hogy növekednie kell a BTC iránti keresletnek az azonnali piacokon.

Alex Krüger elemző-kriptotrader szerint a bitcoinban elszámolt kontraktusok végösszege októberben és novemberben mindössze 32 bitcoin volt, ami mintegy 242 000 dollárt jelent aktuális árfolyamon.

A ténylegesen elszámolt BTC-k száma jóval elmarad a kereskedett volumentől és Krüger hozzáteszi, nem lenne meglepve, hogy a decemberi számla se lenne több, mint 100 bitcoin (ne feledjük, az aktuális havi bitcoin határidősök elszámolása mindig a következő hónapban esedékes), ami újfent töredéke csak a Bakkt áltat szerdán kereskedett volumennek.

Mit jelent?

Annak ellenére, hogy rekordokat döntöget a BTC határidős volumen a Bakkton, az elszámolás többsége továbbra is készpénzben történik, pontosabban a traderek a dollárelszámolást preferálják a bitcoin helyett.

Hasonló a szituáció a CME határidőseivel is, mely 2019 harmadik negyedévében 5534 ügyletet regisztrált naponta, 27670 BTC értékben, de a többsége újfent dollárban kerül elszámolásra.