Publikálta a Forbes az 50 legnagyobb blokklánc vállalat rangsorát

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A pénzügyi hírportál Forbes közzétette a „Blockchain’s Billion Dollar Babies”, azaz a milliárd dolláros blokklánc vállalkozások listáját. A listára olyan vállalatok kerülhettek fel, melyek éves bevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt.

A listán elsősorban a hagyományos pénzügyi, banki, tanácsadói, logisztikai és kiskereskedelmi szektorból kerültek fel vállalatok, de találunk rajt néhány kriptó-natív vállalkozást is.

A vállalatok többsége jól ismert márka, mint az Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft és Nestlé.

Az alapból felemelkedését a blokklánc és kriptodeviza szektor növekedésének köszönhető vállalatok között találjuk az amerikai Coinbase kriptotőzsdét, az európai Bitfury-t és a szintén amerikai XRP token kibocsátó Ripple céget.

A lista egyben kitér arra is, hogy az adott cég éppen melyik blokklánc protokollon fejleszt, így felkerült a listára az Ethereum decentralizált alkalmazásokat fejlesztő Hyperledger, a blokklánc konzorcium R3 és külön az Ethereum hálózat is.

A Forbes egyben kiemeli a blokklánc egyelőre felbecsülhetetlen potenciálját a pénzügyek területén, különösen a bankközi, kiskereskedelmi tranzakciók és hazautalások területét kihangsúlyozva. Példának a Depository Trust & Clearing Corp (DTCC), fizetési szolgáltatót említi, mely naponta 90 millió tranzakció adatait rögzíti, többségében a 48 000 milliárd dolláros értékpapírpiaci tranzakciókat.

A Forbes értesülése szerint a DTCC tervei szerint 50 000 számlát fog egy blokklánc alapú rendszerre migrálni amivel képes lesz az eljárások hatékonyságát és az elszámolásokat felgyorsítani. Megdöbbentő, de igaz, az értékpapírpiaci elszámolások jelentős hányada továbbra is telefonon keresztül történik.

Március közepén a DTCC publikált egy útmutatót a tokenizált értékpapírügyletek utáni eljárásról. A dokumentum definiálja a dinamikusan fejlődő tokenizált értékpapírpiac tulajdonságait és egy globális irányelv elfogadtatását irányozza elő. Kiemeli az ”ismerd az ügyfeled” (KYC) és „pénzmosás elleni regulációk” (AML) egyetemes alkalmazásának szükségességét az értékpapír-token platformokra.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.