A blokklánc alapú munkaerőpiac 700 ezer új ügyfelet hozhat az EOS-hoz

A blokklánc alapokon működő Moonlightning szabadúszókat tömörítő platform 700 ezer új ügyfelet hozhat az EOS blokkláncára. A fejlesztést a Cointelegraphon mutatták be még csütörtökön.

Blokklánc alapú munkaerőpiac 700 ezer új ügyféllel

A Moonlightning stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Block.one kockázati tőkealappal, az EOS VC Fund-al és a fintech inkubátor FinLab AG-val. A közös vállalkozásban a két alap több, mint 5 millió dollár befektetését arra használják, hogy a Moonlightning platformot az EOS blokkláncára migrálják. Ez pedig azt jelenti majd, hogy közel 700 ezer új ügyfelet kapcsolnak be a rendszerbe – azokat a szabadúszókat, akik már eddig is használták a Moonlightning szolgáltatásait.

Az EOS protokollját használva a Moonlightning felhasználók profilja megmarad, így nem vesznek el a korábban összegyűjtött ügyfélvisszajelzések, ajánlások, értékelések sem és a felhasználók szakképesítései is elérhetőek maradnak.

További fejlesztések várhatóak

Az EOS blokkláncára gőzerővel fejlesztik a decentralizált applikációkat (dApps), mely további együttműködésre ad majd lehetőséget.

Ezen felül a Moonlightning mobil felületét is tovább szeretnék fejleszteni. Ez az a felület, ami már most is lehetőség nyújt a szabadúszóknak, hogy munkaajánlatokat adjanak és számlázzanak, amiket mobilfizetés segítségével tudnak az ügyfelek kiegyenlíteni.

Az aktív dApp felhasználók száma az EOS-nál folyamatosan nő az Tronnal együtt. Mindeközben az Ethereum alapú applikációk fokozatosan veszítik a felhasználóikat. Mindez annak ellenére, hogy általában az Ethereumon érhetők a legfrissebb dApp innovációk. Az ICO-k felfutása után tömegével készültek a decentralizált alkalmazások, az egyetlen baj, hogy senki sem használja azokat.

(Forrás: CoinTelegraph)