Ray Dalio: betilthatná az Egyesült Államok a kriptobefektetéseket

Ray Dalio, a Bridgewater Associates alapítója elmagyarázza, hogy az amerikai kormány milyen feltételek mellett korlátozhatná a vállalatok digitális pénzbe történő befektetését.

A világ legnagyobb befektetési alapjának vezérigazgatója többször nyilatkozott már a bitcoinról, és rendkívül kivételes dolognak nevezte az elektronikus pénzt. Kiemelte, hogy a kriptovaluta bár 10 éves sikertörténetet tudhat maga mögött, ez nem jelent azt, hogy kockázatmentes lenne. Legújabb LinkedIn bejegyzésében leírta, hogy szerinte az amerikai kormány a közeljövőben akár be is tilthatja a kriptovaluta és az aranybefektetéseket.

A milliárdos felidézte az Elizabeth Warren által vezetett szenátorcsoport kezdeményezését, akik meg akarják emelni az adókat a szupergazdagok számára. A politikusok további 2%-os adót javasolnak azokra a jövedelmekre, amelyek nettó értéke 50 millió dollártól 1 milliárdig terjed. Az 1 milliárd dollár feletti vagyon tulajdonosainak 3%-ot kellene fizetniük.

A Bridgewater alapítójának véleménye, hogy ez a törvényjavaslat “nem vendégszerető” szerepkörbe helyezi az országot. Meggyőződése továbbá az, hogy ez a tervezet nem 2021-ben fog életbe lépni, de nagyon nagy esély van arra, hogy a következő években már elfogadják.

Kinek az érdeke?

Elmondása szerint azok a politikusok, akiknek nincs elegendő pénzük, adóemelést fognak követelni, és a gazdagok pénzátvitele egyik adóeszközből a másikba viszont nem fog tetszeni nekik. Így teljes mértékben betilthatják az olyan befektetéseket, mint az arany vagy a bitcoin. “Ezek az adómódosítások a vártnál megdöbbentőbbek lehetnek”.

A Bridgewater Associates korábban megnevezte feltételeit a bitcoinba történő befektetéshez. Az alap készen áll megvásárolni az első kriptovalutáját, de csak abban az esetben, ha a volatilitása csökken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.