Razzia volt Abháziában, több száz kripto bányászgépet kapcsoltak le a hatóságok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az abház hatóságok illegális bányászok után kutatnak, sikeresen. Különböző területeken több száz, működő és kikapcsolt bányászgépet fedeztek fel.

Ahogy arról korábban már írtunk, Abháziában 2018 év végén betiltottak minden kripto-bányászati tevékenységet, egészen 2021 júniusáig. Akkor az ország az elektromos rendszer kapacitáshiányára hivatkozott. Hogy valós-e az indok vagy sem, azt nem tudhatjuk. Múlt év decemberében Christina Ozgan, az Abház Köztársaság kormánytag nyilatkozata szerint mindenkinek le kell állítania a kriptobányászatot: „A köztársaság vezetése semmiféle prioritást nem határoz meg ebben a kérdésben. Van egy irányelv – lekapcsolni mindent, ami működik ”. Ezzel ellentétben a bányászok nem adták fel és tovább folytatták a bányászatot, egészen mostanáig.

Az abház belügyminisztérium március 24-én tette közzé, hogy a hatóságok több területen is sikeres rajtaütést hajtottak végre – több mint 400 kriptovaluta bányászgépet foglaltak le.

Ochamchire régióban több helyszínt is felkutattak. Egy magánháztartásban például 181 eszköz működött, egy konzervgyár területén pedig közel 250 bányászgépet találtak. Gulrypsh körzetében 153 bányaüzemet áramtalanítottak, amely az ellenőrzés idején nem működött.

Abházia fővárosában két, az ellenőrzés idején működő bányafarmot is bezárattak, Sukhumiban pedig több mint 45 eszközt kapcsoltak le a rendészeti hatóságok.

A régióban egy privát bányászfarmra is ráakadtak, ahol az összes gép le volt választva a hálózatról. Ezek ellenőrzésekor megállapították, hogy nem történt jogsértés.

A belügyminisztérium felhívta a figyelmet, hogy a rendőrök folytatják a felderítést. A kriptopénzek kitermeléséhez illegálisan működő számítógépek azonosítását és lekapcsolását Dmitrij Dbar belügyminiszter személyes irányítása alatt hajtják végre, az ellenőrzések pedig éjjel-nappa zajlanak.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.