Razziát tartottak a Bithumb kriptotőzsde dél-koreai irodáiban

Egyes források szerint a hatóságok a Bithumb irodáiban egy, a tőzsdén jegyzett érme árfolyam manipilációjával kapcsolatos vizsgálat részeként tartottak razziát.

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak egy érme lehetséges árfolyamának manipulálása miatt. Másrészt a szóban forgó token nevét nem hozták nyilvánosságra. A hírek szerint olyan tranzakciókat vizsgálnak, amelyek egy konkrét személyhez vagy szervezethez kapcsolódnak, aki állítólag nyereségszerzés céljából manipulálta az érme árfolyamát.

„Ez egy nyomozás és lefoglalás egy adott érme tranzakciós adatainak biztosítása érdekében. Ennek semmi köze a Bithumbhoz.” – jelentette ki a szöuli kerületi ügyészség.

A Bithumb mellett az ügyészek azt tervezik, hogy más kriptotőzsdéken is megvizsgálják a tranzakciók részleteit, ahol a tokent jegyzik. A tőzsde egyike a mindössze öt koreai kriptotőzsdének, miután 2021-ben mintegy 70 hazai tőzsdét zártak be, miután nem feleltek meg a szabályozási követelményeknek.

A hír nemsokkal azután látott napvilágot, hogy a dél-koreai hatóságok sikkasztási vádak miatt elfogatóparancsot kértek Kang Jong-Hyun, a Bithumb elnöke és tulajdonosa ellen. Két másik vezetőt, köztük a testvérét, Kang Ji-Yeon-t, a Bithumb két tőzsdén jegyzett leányvállalatának, az Inbiogen és a Bucket Studio vezérigazgatóját is megvádolták sikkasztással, hűtlen kezeléssel és illegális tranzakciókkal. A hatóságok állítása szerint a vezetők a vállalat pénzeszközeivel csalást követtek el, emellett összedolgoztak a részvényárfolyamok manipulálására.

Ahogy arról korábban beszámoltunk decemberben a kriptotőzsde legnagyobb részvényesét, Park Mo-t holtan találták az otthona előtt. Ez azután következett be, miután a Kang testvérek gyanúsítottként vádolták meg sikkasztás és részvények manipulációjának ügyében. Az áldozat rejtélyes körülmények között vesztette életét, de a legtöbb forrás szerint öngyilkosságot követett el.