Újabb kriptoüzletember vesztette életét rejtélyes körülmények között

Idén nemcsak a kriptovalutákat érte nagy csapás, hanem több, a szférában tevékenykedő üzletembert is, akik rejtélyes körülmények között vesztették életüket.

Dél-koreai források szerint a Vidente Co. alelnökét, vezetéknevén Parkot holtan találták szöuli otthona előtt. Az áldozat vállalata a Bithumb holdings Co. legnagyobb részvényesének tekinthető, amely a Bithumb kriptotőzsdét üzemelteti. A hírek szerint az alelnök öngyilkosságot követett el úgy, hogy leugrott egy épületről. Eközben a hatóságok korrupció és részvényárfolyamok manipulációjával nyomoztak ellene.

A Vidente részvényeinek jelentős részét birtokló Inbiogen vállalat több vezetője ellen is vizsgálat folyik. Források szerint Park a könyveléssel kapcsolatos feladatokat látta el a cég számára. Kang Ji-Yeon, az Inbiogen cég vezetője, és testvére Kang Jong-Hyun tevékenységébe is belelátott. Állítólag a Kang testvérek vádolták meg Parkot a már említett vádakkal.

Még októberben a Bithumb tőzsde részvényeseit, a Videntét, Inbiogent és a Bucket Studiót a dél-koreai hatóságok lefoglalták. Továbbá a tőzsde leányvállalatának egyik tisztviselőjének novemberben bíróság elé kellett állnia bizonyítékok megsemmisítésének vádjával. A személyt azzal vádolták, hogy a házkutatást és lefoglalást megelőzően elrejtette, majd megsemmisített befektetéssel kapcsolatos dokumentumokat.

Nehéz éven vagyunk túl

A most történt rejtélyes haláleset nem az egyetlen az idei évben. Októberben hunyt el Nikolai Arcadie Muchgian, a MakerDAO, a Balancer Labs és a Dai stabilcoin alapítója. Halála előtt alig néhány órával egy furcsa tweetet tett közzé. Bejegyzésében egy a karibi térségben működő, szexkereskedelemmel foglalkozó zsarolói hálózatról tett közzé bejegyzést.

Másrészt Tiantian Kullander, a digitális eszközökkel foglalkozó Amber Group társalapítója is tisztázatlan körülmények között vesztette életét. Vjacseszlav Taran, a Forex Club és a Libertex alapítója és kriptoüzletember pedig egy helikopterbalesetben hunyt el.