Bitcoint elfogadó italautomata a Red Bulltól a prágai hekker konferencián

Bitcoint elfogadó italautomata volt a csehországi hekker konferencia egyik nagy sikerere.

A multimilliárd dolláros italgyártó cég a prágai Hackers Congress Paralelní Polis hekker konferencián mutatta be a világ első olyan italautomatáját, ami csak bitcoint fogad el. Az eseményen részt vettek az iparág vezető szakértői és olyan techipari cégek. Előadóként szerepelt Andreas Antonopoulos, a görög származású biztonságtechnikai szakértő aki a bitcoin éllovasa a kezdetektől és kiállító cég volt a Trezor is, amely bitcoin pénztárcáknak csinál széf programokat.

A harmadszorra megrendezett hekker konferenciát a bitcoin chip forgalmazója a cseh Parallel Polis szervezte október elején. A cég bőr alá ültethető bitcoin chipjeiről, melyek segítségével bitcoinnal lehet fizetni, már mi is írtunk a közelmúltban.

Az eseményen volt bitcoin kávézó is, ahol a résztvevők péksüteményeket, kávét és italokat vehettek bitcoinért cserébe.

A bitcoint elfogadó italautomata

A Red Bull kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, melyben támogatják az decentralizáció és bitcoin fókuszú eseményt.

A bitcoint elfogadó italautomata, ami csak kriptopénzzel működik, teljes egészében a Red Bull prototípusa. A tervezést és a gyártást is a cég végezte. A cseh Red Bull csapat nyilatkozata szerint az italautomata célja, hogy a rendezvény látogatóit feltöltse energiával és népszerűsítse a bitcoin használatát egy új, innovatív módon.

A Red Bull és a bitcoin kapcsolata a jövőben

Red Bull események

Az italgyártó cégnek nem ez az első megjelenése a techszektorban. A Red Bull a legtöbb innováció és technológia központú eseményen részt vesz. A cég rendszeresen támogat több tízezer látogatójú rendezvényeket és előadásokat az Red Bull feliratú italautomatáikkal és újonnan bevezetett termékeikkel.

A szervezetnek továbbá van több saját név alatt futó rendezvénysorozata is, mint például a Japán Nagydíj, a Red Bull Zeneakadémia, a Red Bull Sea to Sky motorverseny, melyekre több millió néző kíváncsi világszerte.

A csak bitcoint elfogadó italautomata ezeken az eseményeken mind meg fog majd jelenni. Ezzel széleskörűen be tudják majd mutatni, hogy a bitcoin fizetőeszközként való alkalmazása milyen könnyű a mindennapokban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük