Elkeseredett redditorok próbálnák meg manipulálni a kripto kereskedő botokat

Redditorok próbálják meg befolyásolni a kripto kereskedő botokat.

Sok kriptopénz kereskedő elkeseredett

Az utóbbi hetekben, hónapokban (egész idei évben?) körülbelül csak nem értesült a kriptopénz piaci zuhanásról aki egy kő alatt élt. Legutóbb a múlt héten a télapó öltöztette pirosba a piacokat és csak november során több, mint 30%-ot vesztett a kriptopénz piac az összértékéből.

Nem is csoda, hogy a folyamatos árfolyamesés miatt sokan elcsüggedtek, leginkább azok akik a korábbi csúcsárfolyam környékén fektettek be nagyobb összegeket kriptopénzbe és gyors megtérülést reméltek.

Több elkeseredett kereskedő a Reddit fórumán próbálja tartani egymásban a lelket. Az elkeseredésben az egyik hozzászólónak pedig támadt egy ötlete. Az egyik hozzászóló a r/Bitcoin fórumban azon kezdett el gondolkodni, hogy ha felpontoznak egy posztot vajon tudatosan befolyásolhatják-e a kereskedő robotokat.

„Azon gondolkodom, ha felpontozzuk ezt, vajon a kereskedő botok összezavarodnak és elkezdenek vásárolni?”

26 ezer felpontozás és 300 komment

A kérdés felvetéséből és a rá érkező 26 ezer reakcióból úgy tűnik sokan komolyan megfontolták az ötletet. Több mint 300 – mind az eredeti posztolót, mind pedig az árfolyamot – bátorító komment érkezett, ami igazán lenyűgöző, ha azt vesszük, napról napra kevesebb az érdeklődés a kriptopénzek iránt ebben az évben. Emellett azt is jól szimbolizálja, milyen nagyon szeretnének újra magas árfolyamot az emberek, annak ellenére, hogy sokan pont nem ebben látják a kriptopénzek jövőjét.

Volt aki csak annyit írt, hogy ezen a ponton már bármit ki lehet próbálni, más pedig megköszönte a kereskedési tippet. A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván.

Lehet manipulálni a kereskedő botokat?

A kereskedő botokat bemutató cikkünkben már beszéltünk a trading botok működéséről.

DDoS helyett kriptopénz bányászatA trading bot egy olyan program, amely közvetlenül kapcsolódik a tőzsdékhez és a felhasználó nevében helyez el eladási vagy vásárlási megrendeléseket a piaci adatok értelmezésének függvényében. A botok ezeket a döntéseket a piac ármozgásának figyelemmel kísérésével hozzák meg és előre meghatározott szabályok szerint lépnek akcióba. A kereskedési robotok elemzik a piaci eseményeket, így többek közt a volument, a megrendeléseket, az árat és az időt. A legújabb kereskedő botokat pedig arra is beprogramozták, hogy a közösségi médiában található információt is feldolgozzák és ezt is beágyazzák a piaci helyzet értékelésébe.

Manipulációra viszont csak abban az esetben kerülhet sor, ha a közösségi médiában tapasztalt adatok egybecsengenek a többi árfolyamra ható tényezővel. Emellett szükséges hozzá, hogy ne csak pontszerűen hanem kellően széles körben legyen tapasztalható az információ, hogy a robot észlelni tudja azt.

A Redditorok ötlete tehát nem teljesen elvetendő, azonban ahhoz, hogy működjön, ennél sokkal nagyobb méretben kellene befolyásolni a piacon uralkodó hangulatot, nem csak egyetlen bejegyzéssel.