Egy rejtélyes 80 millió dolláros kiutalást nyomoz most a kriptoközösség

Közel 82 millió dollár értékben 1195 Bitcoint vontak ki a Binance kriptotőzsdéről egy ismeretlen helyre.

Egy ismeretlen Bitcoin bálna Binance kiutalása tartja lázban a kriptoközösséget

A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjétől jelentős, 1195 Bitcoin került kiutalásra, körülbelül 81,95 millió dollár értékben. Ez az ismeretlen címre történő utalás pedig felkeltette a kriptoközösség figyelmét. A tőzsdékről történő jelentős összegű kiutalások rendszerint az árfolyam közelgő emelkedő trendjét jelezhetik előre.

A logika egyszerű. A nagybefektetők olyan likvid platformokon vásárolnak digitális eszközöket, mint a Binance, majd privát tárcákba helyezik őket hosszútávra.

Ha mélyebben belemerülünk a részletekbe, akkor láthatjuk, hogy a tőzsde által tárolt “bc1qm34” Bitcoin címről egy részletben több millió értékű tokent vittek át a “1126a” Bitcoin címre. Ez a cím egy viszonylag friss Bitcoin cím, ami egy hónappal ezelőtt szintén a Binanceről kapott 89,66 BTC-t, ami 5,62 millió dollárnak felel meg. Általánosságban elmondható, hogy ennek a címnek az összes interakciója a Binance-hez kapcsolódik, valamint a “bc1q7” címhez. Vagyis a pénzeszközök csak e három cím között mozogtak eddig.

ceffu tárcája

Ceffu tárcája

Nem is olyan ismeretlen ez a bitcoin tárca

Az Arkham Intelligence adatainak mélyebb vizsgálata azonban feltárta, hogy a szóban forgó cím a Ceffu tulajdona lehet. Ez egy letétkezelési és likviditási megoldásokat kínáló intézményi digitális eszközplatform. A második cím szintén a platformhoz tartozik, és annak a letéti címe. Jelenleg 250,219 BTC-vel rendelkezik a cég, összesen 17,45 millió dollár értékben.

Így tehát kijelenthető, hogy ebben a Binance kiutalásban nincs különösebb rejtély és misztikum. Mindössze egy nagyobb intézményi szereplő vonta ki a Bitcoinjait egy likvidebb kereskedési platformról a saját igényei szerint.

Eközben a Bitcoin továbbra is érménként 70 000 dollár körül mozog. A mai nap vége felé a fő kriptovaluta ára több mint 2%-kal nőtt a reggeli árfolyamszinthez képest.