Rejtélyes nagyjátékos mozgatott egyszerre 35 millió dollárnyi BTC-t

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Újra akcióba lendült a rejtélyes bálna, akire a BTC blokkláncon végbemenő, az átlagostól jelentősen eltérő, valamilyen szempontból érdekes tranzakciókat figyelő elemzők hívták fel a figyelmet még tavaly márciusban. A mostanihoz hasonlóan, akkor is 1000 BTC-t utalt át, számos ismeretlen tárcára. Az érdekesség, hogy az utalást kezdeményező tárcán az érmék 2010 óta rajta voltak, tehát mára több százszoros haszonra tehetett szert.

Bár az elemzők úgy vélték, hogy a márciusi tranzakcióval a rejtélyes tárcán található összes bitcoin elfogyott (mivel eddigre már 10,000 BTC-t utaltak át innen, több alkalommal, különböző helyekre), a napokban bebizonyosodott, hogy tévednek.

A szereplő tevékenységét már régóta figyelemmel kísérik. A tárcáján szereplő összes bitcoint blokk jutalom, vagyis bányászat útján szerezte. Az érméket pedig mindig pontosan 50 BTC-s “csomagokban” utalja, tehát rendszerint 20 darab 50 BTC méretű utalásról beszélünk.

Az „alvó” bitcoinok újbóli megmozdulását a Btcparser.com szúrta ki.

Aki korán száll be, nagy haszonnal száll ki

Az alvó óriás 2020 márciusának 12-én hajtotta végre az első tranzakciót, majd ezt követően további 1000 BTC értékű tranzakciókat indított októberben, novemberben kettőt is, decemberben, 2021 januárban három alkalommal is, februárban, márciusban és végül a mostanit, június 9-én.

A tranzakciók során összesen megmozgatott 11,000 BTC a jelenlegi árfolyamon kb 400 millió dollárt ér. Persze a különböző időpontokban, hol a jelenleginél alacsonyabb, hol a jelenleginél magasabb árfolyamon végbement tranzakciók dollárban kifejezett pontos értéke nehezen meghatározható, de mindenképpen több száz millió dolláros nagyságrendről van szó.

Hogy ki lehet a rejtélyes milliomos, aki mára nagyságrendileg 100 milliárd forint értékű BTC vagyont halmozott fel, még a bitcoin őskorában űzött bányászattal, arról a kriptoközösségnek a mai napig fogalma nincs. Mindenesetre feltehetőleg hétfő reggel 8-kor nem fogunk vele összefutni a metrón.

A legtöbb spekuláció szerint a tranzakciók mögött az érmék fiat pénzre váltásra állhat, tehát a bálna a spekulációk szerint kiszállt. Persze ahogy, a történetben sok minden más, úgy ez is csak spekuláció.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.