Két bálna közel egy milliárd dollárnyi Bitcoint vett ki a Coinbase tőzsdéről

Ma 13 204 Bitcoin hagyta el a Coinbase kriptotőzsdét, és került ismeretlen tárcákba. Ez több mint háromnegyed milliárd dollár a jelenlegi árfolyamon. A Whale Alert szerint UTC 16 és 17 óra között 36 külön tranzakciót hajtottak végre, és mindegyik értéke 351 és 391 BTC között volt.

Tegnap este a Whale Alert arról tweetelt, hogy 4 501 BTC hagyta el a Coinbase-t egy ismeretlen tárcába. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában több mint egymilliárd dollár értékű Bitcoin került ki a Coinbase-ről. Azt nem tudni, hogy a tranzakciók összefüggenek-e egymással.

Bálnák csapják ezeket a nagy hullámokat a Coinbase-n?

Ez lehet egy tőzsdén kívüli ügylet tárca átalakító manővere, egy közel 1 milliárd dolláro értékű pénz mozgatása hideg tárcába, vagy pénzmosási kísérlet. Nehéz megmondani: a felhasználók, akik a tranzakciókat kezdeményezték, jól védték a személyazonosságukat, minden tranzakcióhoz új címet generáltak.

Nem ez az első alkalom ebben a hónapban, hogy nagy összegű mozgás történt a Coinbase-en.

Január 31-én több mint 15 200 Bitcoin-t, amely akkoriban körülbelül 500 millió dollárt ért, utalták át a Coinbase Pro-ról. Akkor, a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju elmondta, hogy az intézményi HODLer-ek tőzsdén kívüli ügyleteiknek tulajdonítja, mondván: “Úgy gondolom, hogy ez a legerősebb bullish jel.”

Bikafuttatás, amit intézmények hajtanak

Azok, akik az elmúlt két hétben követték a kriptohíreket, tudják, hogy a Bitcoin több mérföldkövet is átlépett. Először a Tesla árulta el, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint. Ha feltételezzük, hogy a Tesla nem adott el belőle, akkor Elon Musk elektromos autóipari vállalata csak ebből a vásárlásból többet profitál majd, mint az autóinak tavalyi együttes értékesítéséből.

Egy másik jelentős intézményi érdeklődés érkezett a BlackRock vagyonkezelő társaságtól, amelynek vezérigazgatója, Rick Rieder bejelentette, hogy a cég befekteti ügyfeleinek 8,67 billió dolláros vagyonának egy részét Bitcoinba.

A BlackRock nem az első vagyonkezelő társaság, amely így jár el. A Guggenheim már ebben a hónapban 600 000 dollárra emelte Bitcoin vagyonát. Emellett a BNY Mellon, Amerika egyik legrégebbi bankja a múlt héten bejelentette, hogy kriptoeszköz-kezelési szolgáltatásokkal bővíti kínálatát. Végül Michael Saylor jött elő azzal, hogy cége, a MicroStrategy 1,05 milliárd dollárnyi hitelviszonyt megtestesítő értékpapírt ad el, hogy további Bitcoin-t vásároljon.

Szóval, kezeket fel: Ki a bálna?