Rekord árfolyamot ért el a LINK – még az NBA sztárja is róla tweetel

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Valósággal szárnyal a Chainlink decentralizált orákulum natív kriptopénze, a LINK. Július 12. és 13. között 24 óra alatt csaknem 30%-ot növekedett az értéke.

Mindezzel sikerült megdöntenie minden eddigi árfolyamcsúcsát, és 8 dolláron új rekordot beállítania. A kriptopénz piaci értéke a cikk írásakor 7,81 dollár, kapitalizációja pedig már a Litecoint is megelőzve a 8. helyet foglalja el a kriptopénzek ranglistáján a CoinGecko adatai szerint. (A CoinMarketCap 10.-ként listázza.)

De nemcsak a 24 órás teljesítmény tekintetében beszélhetünk nagy teljesítményről: 90 napos viszonylatban is folyamatos bika tendencia figyelhető meg, ez idő alatt pedig durván 146%-os növekedést könyvelhetett el a LINK.

Mindez a több mint 709 ezer Twitter-követővel rendelkező Kris Humphries NBA-játékos érdeklődését is újra felkeltette. Újra, hiszen nem ez az első alkalom, hogy a LINK-ről tweetel:

Amióta először tweeteltem a #ChainLinkről április 7-én, 45 új partnerkapcsolatot jelentettek be, a referenciaadat 29-ről 31-re nőtt, az árfolyam pedig 145%-ot növekedett. Ez egy hosszú távú játszma, a rövid távú győzelmek mégis elég hatásosak.

A kosárlabda-játékos áprilisban azt írta, miszerint egy olyan világban, amely egyre inkább az adatoktól függ, a Chainlink egy fontos projekt, figyelembe véve a világ decentralizált, blokkláncalapú rendszerek felé való eltolódását.

Egy dübörgő projekt

A Chainlink – sok más kriptós kezdeményezéssel ellentétben – valóban rendelkezik egy működő háttérrel és való életben történő felhasználási lehetőségekkel.

Egy olyan, ún. decentralizált orákulumról van szó, amely blokklánc segítségével szolgáltat való világból származó adatokat az okosszerződések számára.

Múlt héten jelentették be például, hogy partnerkapcsolatba lépnek a Nexo kriptkölcsönzési óriással. Az együttműködés célja, hogy további erőfeszítéseket tegyenek a digitáliseszköz- és blokklánc-technológia elfogadottságát illetően. Ennek részeként a Chainlink vezető orákulumtechnológiája kerül integrálásra a Nexo szolgáltatásaiban.

Hasonlóan a kínai Blockchain Service Network (BSN) is kezdeni szeretne valamit a Chainlink orákulumával. Ez az a kínai állami blokklánc-kezdeményezés, amely a kommunista ország néhány prominens bankját és technológiai cégét foglalja magában.

A rengeteg mögöttes munka természetesen nem marad eredmény nélkül. A lakossági felhasználók száma a Santiment blokkláncadatplatform szerint szintén rekordokat döntöget.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.