Rekordgyorsasággal gyűjti az új partnereket a Ripple a Facebook Librának köszönhetően

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatójának elmondás szerint köszönettel tartozik a Facebook blokklánc technológiai vezetőjének, David Marcusnak.

Pezsgőt a Facebook Libra asztalára

A Fortune magazin Brainstorm Finance konferenciáján Garlinghouse azt mondta, hogy a San Francisco-i startup rekordhéten van túl köszönhetően a Facebook digitális eszközének, a Librának.

Küldeni fogok egy üveg pezsgőt David Marcusnak, a Libra vezetőjének. Ennek az az oka, hogy ez a hét lesz valószínűleg a Ripple történetében a legjobb az aláírt szerződések tekintetében. Hatalmas felhívás volt, mert a Facebook fogta magát [a Libra projekttel] és kijelentette, hogy nincs szükségünk Western Unionra…

És azt hiszem, a bankok rájönnek, hogy ha a Facebook versenytársuk lesz a szektorban, akkor nem függhetnek olyan technológiától, mint a Swift, hogy versenyezhessenek vele.

Moneygram és új partnerségek

Ami a Ripple a pénzutalási vállalat, MoneyGrammal kötött együttműködését illeti, Garlinghouse azt nyilatkozta, hogy jó példája az XRP-alapú határokon átnyúló fizetési megoldásoknak.

Az xRapid lehetővé teszi, hogy valós idejű utalást hajtsak végre, mondjuk a brit fontról a fülöp-szigeteki pesóra, és ezt nem kell fülöp-szigeteki pesóban előfinanszírozni…

Az xRapid termék már nyolc hónapja van a piacon. 10-15 ügyfelet jelentettünk be, akik már használják a terméket. Az, hogy egy szilícium-völgyi startup egy új termék elindításával 10-15 komoly ügyfélig tudjon skálázni, az nagy számnak számít. Sok banknál parkol olyan likviditás a világon, amelyet épp elemeznek, hogy mit is jelent.

Kanada egyik legnagyobb bankjának vezérigazgatójával beszéltem, aki elmondta, hogy felmondják a szerződésüket a brazil partner bankjukkal. Drága számukra, hogy brazil reált tartsanak. Elmondták, hogy nincs elég keresletünk, ezért inkább egy másik bankot fognak használni. Ha tudnának xRapidot használni Brazíliában, akkor nem kell letétbe helyezett pénzekkel törődniük. Nem lesz e téren költségük és továbbra is megoldhatják ügyfeleik problémáját, amikor azok Brazíliában akarnak üzletelni.

A Ripple nem a Bitcoin versenytársa

Amikor a kriptót és a blokklánc szektort illeti, Garlinghouse azt mondja, hogy hosszú távon több érme és blokklánc céget fog érvényesülni, és továbbra is bikás a Bitcoin kapcsán.

Nem hiszem, hogy egy kriptó lesz, mely mindent ural. Van bitcoinom. Pozitív vagyok a bitcoinról. Szerintem a Bitcoin értékőrző és az emberek inkább tartják. És ezért nem hiszem, hogy csak egy felhasználási eset lesz. Az XRP-t hihetetlenül hatékony értékmozgató, mondhatjuk híd devizának, mert hihetetlenül gyors. A bitcoinnal ellentétben mi például egy cent hat tízezred részéért bonyolíthatunk le tranzakciót. A bitcoin tranzakciók ma 2.3 dollárba kerülnek tranzakciónként.

Ez nem jelenti azt, hogy a Bitcoin el fog bukni vagy ilyesmi. Azt gondolom, a Bitcoin és XRP nem tekinthető versenytársnak. Az XRP rendkívül hatékony arra az utalási problémára, amelyet meg kíván oldani. A Bitcoin, mint értékőrző, digitális arany, amint azt Barry Silbert is elmondta tegnap. Ma az arany sok ezermilliárd dollárt ér, a Bitcoin körülbelül 200 milliárd dollárt ér.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.