Stratégiai partnerségre lépett a Ripple és a MoneyGram

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Ripple tokenje, az XRP mintegy 6%-os erősödéssel reagált a hétfői bejelentésre. A San Francisco-i startup a partnerség keretében további 30 millió dollárt is befektet a globális pénzutalási vállalatba, ami ennek fejében XRP tokent használ a nemzetközi utalások gyors lebonyolítására.

A tesztfázisában a MoneyGram a likviditás biztosításához a Ripple xRapid termékét használja. Az xRapid ígérete, hogy segítségével olcsón és gyorsan, magas fokú biztonság mellett lesz képes a MoneyGram blokklánc utalásokat lebonyolítani. ‎

A MoneyGram nemzetközi platformján utaló ügyfelei hozzáférést kapnak a Ripple új vállalati megoldásához, amely valós idejű devizaelszámolását tesz lehetővé XRP-ben. Később az xRapid a Ripple bankokkal és más pénzügyi intézményekkel folytatott partnerkapcsolataiban is szerepet kap, mivel lehetővé teszi az intézményeknek, hogy gyorsan likviditást biztosítsanak a felhasználóknak több fizetési csatornán keresztül egyetlen előfinanszírozott számlával.

A Ripple ambiciózus terveket dédelget az xRapid termékének. Célja, hogy globális szinten elterjessze és ehhez, a MoneyGram mellett, már további két globális pénzutalási vállalatot is megnyert. A Ripple partnersége a MoneyGrammal organikusan illeszkedik a még ennél is nagyobb tervéhez, hogy ne csak az interneten váljon meghatározó kriptoutalási platformmá, hanem a fizikai üzlethelyiségekben is.

A tegnapi hír közvetlen az után jön, hogy a hónap elején felröppent egy álhír, miszerint a kriptovállalkozás felvásárolta a dallasi pénzutalási óriást. Az álhírt gyorsan cáfolta is mindkét vállalat, de a rövid médiafigyelem elég volt arra, hogy hatására 10%-ot erősödjön az XRP árfolyama.

banner

A közleményben megszólalt a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse is, aki szerint a MoneyGram partnerség stratégiai jelentőségű: “ez egy hatalmas mérföldkő a nemzetközi fizetések transzformációjában. A MoneyGram a világ egyik legnagyobb pénzátutalási vállalata és a partnerség segítségével még nagyobbra nő a Ripple hálózat.”

“A Ripplevel való együttműködésünk révén lehetőségünk adódik továbbfejleszteni működésünket és egyszerűsíteni a globális likviditási menedzsmentet. Mióta 2018 januárjában bejelentettük a partnerségünket, volt időnk megismerni a Ripplét és alig várjuk, hogy tovább erősítsük vállalkozásainkat erősségeit” írta Alex Holmes, a MoneyGram elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.