Rekordon a bitcoin határidős kereskedési volumen

A határidős termékeket kínáló CME Group május 13-án rekord kereskedési volument jelentett a bitcoin (BTC) határidős termékére miután pár hét leforgása alatt raliba fordult a vezető digitális eszköz.

A CME, mely a Chicago Board Options Exchange (CBOE) tőzsdével közösen 2017 decembere óta kínál bitcoin határidős kereskedést, hétfőn minden idők legmagasabb bitcoin megbízását regisztrálta, pontosan 33 700-et.

Az adat 168 000 bitcoinnak felel meg, ami közel 50%-os emelkedés a korábbi 22 500 megbízáshoz (112 700 BTC) képest április 4-én.

Akkoriban a CME azt is tudatta, hogy nettó bevétele 17%-kal esett 2019 első negyedévében még annak ellenére is, hogy a bitcoin határidős üzletága komoly extra bevételeket termelt.

A Bitcoin friss hét hetes bikamenete április elsején vette kezdetét kedden pedig beállította éves legmagasabb árfolyamát 8335 dollárral.

A Bitcoin azonnali tőzsdéken jegyzett kereskedelmi volumene szintén új rekordot állított fel két egymást követő napon is.

CME eközben nagyobb szabályozói elhivatottságot követel a hatóságoktól a kriptopénz kereskedelem terén, mivel szerinte a hatóságok részvétele nélkül a szektor nem lehet sikeres.