Van egy meglepő ok, ami miatt a veterán Bitcoin tulajdonosok most kivárnak

A régi Bitcoin tárcák száma, kivéve a bálnákhoz tartozó tárcákat, minden idők legmagasabb értékét mutatja, míg az új címek 2018 óta a legalacsonyabb szinten vannak. Ez azt jelzi, hogy a Bitcoin tulajdonosok továbbra is felhalmoznak, mivel még mindig a magasabb árfolyamokra várnak, jegyezték meg a Swan Bitcoin és a CrossFi elemzői.

A Look Into Bitcoin szerint az új címek száma június 7-én egy új mélypontot ért el 204 833 darabszámmal, amire 2018. június 17. óta nem volt példa. Eközben az 1 és 100 000 dollár közötti összeggel rendelkező címek minden idők legmagasabb szintjét érték el. Az egyetlen olyan tárcatípus, amely még nem érte el a csúcsot, az 1 millió dollárnál nagyobb címek, amelyek általában a bálnákhoz tartoznak.

Bitcoin tárcák

“Ez azt jelzi, hogy az új belépők még nem érkeztek meg ebben a ciklusban, annak ellenére, hogy a Bitcoin minden idők legmagasabb szintje közelében van már hosszú hónapok óta. ” – nyilatkozta Sam Callahan, a Swan Bitcoin pénzügyi szolgáltató cég vezető elemzője. “Ez a mutató azt jelentheti, hogy valószínűleg még mindig a bikaciklus elején vagyunk.”

A Bitcoinok felhalmozása

Ezek a számok egy másik történetet is elárulnak. Mégpedig azt, hogy az régebbi Bitcoin tulajok rendületlenül folytatják a Bitcoin felhalmozását, még a rekordmagas árak mellett is.

Az ehhez hasonló viselkedés azt jelzi, hogy bár az eszköz árfolyamát tekintve stagnál a 73 000 dolláros csúcs elérése után, a piac egy felhalmozási minta későbbi fázisában van. A piaci ciklusokban pedig ez a fázis jellemzően egy bullish kitörés előtt következik be, Phillip Alexeev a CrossFi elemzője szerint.

“Ez a fázis gyakran nagyobb árstabilitást és alacsonyabb volatilitást eredményez. Ez megteremtheti a feltételeket egy potenciális emelkedő trendhez, amikor a külső tényezők vagy a piaci hangulat megváltozik.” – magyarázta.

Alexeev arra is rámutatott, hogy az adatok a coinok koncentrációja és eloszlása között kevésbé ideálisak. Egy egészségesebb ökoszisztéma érdekében szeretné, ha az érmék szélesebb körű eloszlását látná a különböző méretű tárcák között, de ez egyelőre nem történik meg.

A Hodlerek tartják magukat

A Glassnode szerint a coinok nagyjából 60%-a egy éve vagy annál is régebben nem mozdult. A két éve nem értékesítő tulajdonosok aránya pedig rekord magas. Ezzel párhuzamosan csökken a Bitcoinnal kis időközönként kereskedő befektetők száma. Ez szintén valószínűsíti, hogy a tulajdonosok magasabb árakra számítanak.

Pat Doyle, az Amberdata blokkláncelemzője számára ez “a felhalmozás viselkedése”. Doyle nem ért egyet Alexeev megállapításaival, és nem a coinok túlzott koncentrációját látja ebben, sőt, épp ellenkezőleg.

A kisebb egyenleggel rendelkező tárcák nagymértékű növekedését látjuk az idő múlásával, és a HODL-hullámokban a hosszabb távú tulajdonosok növekvő szegmenseit.” – magyarázta Doyle. „Ez új piaci szereplőkre utal, akik valószínűleg hosszabb ideig fogják tartani a Bitcoinjaikat, ami növelné a nagyobb vödröket a HODL-hullámokban”.

A HODL Waves egy olyan weboldal, amely azt méri, hogy a befektetők mennyi ideig tartják a Bitcoint egy adott időszakban. Amiben Doyle és Alexeev megegyeznek az az, hogy a számok egy érlelődő ökoszisztémára utalnak.

Alexeev szerint a jelenlegi résztvevők több Bitcoint halmoznak fel, miközben kevesebb az új belépő, ami szerinte általános tendencia az érett piacokon.

“A hosszú távú tulajdonosok bíznak az eszköz jövőbeli értékében, és kevésbé befolyásolják őket a rövid távú ingadozások.” – mondta.