Rekordösszeget gyűjtött össze a Sorare fantáziafoci platform

680 millió dollárt gyűjtött össze a népszerű Sorare fantáziafoci egy Series B befektetési körben. Rekordösszegű támogatással vág így a platform a sport NFT-k jövőjének.

Az európai fantáziafoci és digitális kártyagyűjtemény platform kedden jelentette be, hogy 680 millió dollárt kalapolt össze egy Series B  befektetési körben, amely a valaha volt legnagyobb összeg a nem helyettesíthető tokenek vagy más néven NFT-k világában.

A vezető befektetők között szerepel a SoftBank a Vision Fund, a LionTree, a Bessemer Ventures, az IVP, a Hillhouse és az Atomico. A finanszírozási kör 4,3 milliárd dollárra emeli a vállalat értékét.

A Sorare elmondása szerint január óta több mint 150 millió dollár értékű digitális kártyával kereskedett a platformján, és jelenleg több mint 600 000 regisztrált felhasználója van.

A 2020 második negyedévétől 2021 második negyedévéig a vállalat forgalma 54-szeresére nőtt az előző évhez képest. A párizsi székhelyű vállalat azt mondta, hogy az új forrásokat a növekedés felgyorsítására és a futball világából való kitekintésre fogják használni.

Nicolas Julia vezérigazgató egy sajtóközleményben azt írta, hogy lehetőséget lát arra, hogy “ugyanazt a bevált modellt más sportágak és sportrajongók számára is bevezesse [a cég] világszerte”, és a közeljövőben az Egyesült Államokban tervez irodát nyitni.

A vállalat a kosárlabdát, az amerikai futballt és a baseballt tűzte ki célul, mint a jelenlegi modell következő célpontjait. Ahogy a globális sport NFT-piac fejlődik, az amerikai cégek igyekeznek piaci részesedést szerezni a jövedelmező európai futball NFT-térből. Thibaut Predhomme, a Sorare operációs vezetője nem aggódik amiatt, hogy a saját területükön kell versenyezniük.

“Mi vagyunk az egyetlenek, akik áthidaltuk a játék, a gyűjtés és a hasznosság közötti szakadékot a sport NFT-k élettartama alatt” – mondta Thibaut a CoinDesknek adott interjúban. “Az amerikai cégek inkább a gyűjtéssel foglalkoznak, így nem, nem aggódom amiatt, hogy az európai piacon versenyeznek.”

A platformon már most is megtalálhatóak Európa legnépszerűbb csapatainak NFT-i, köztük a Bayern Münchené, a Juventusé, a Real Madridé és a Liverpoolé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.