Rekordot dönt a Bitcoin, de nem csak az árfolyam területén

Bár az árfolyam még nem haladta meg a korábbi 69 ezer dolláros csúcsot, már most számos rekordot dönt a Bitcoin három másik területen.

Daniel Batten, a CH4 Capital ügyvezető partnere és egy neves Bitcoin ESG-kutató új elemzése szerint a BTC hálózat három figyelemreméltó új rekordot ért el az utóbbi időben. Batten meglátásait a „The Bitcoin ESG Forecast” legutóbbi számában részletezte. Rávilágít arra, hogy a BTC hogyan hódít fokozatosan az intézményi befektetők körében, különösen a ESG-alapok szektorában.

Minden idők új csúcsán a metáncsökkentés

Batten kiemeli a metáncsökkentés terén elért kritikus eredményeket, ahol a Bitcoin hálózat jelentős előrelépéseket tett.

„Négy év alatt, támogatás és vásárlási ellentételezés nélkül eljutottunk oda, hogy a Bitcoin bányászat most minden 13 tonna kibocsátását ellensúlyozni tudja a metáncsökkentés révén” – jegyzi meg Batten.

Ez a mérföldkő különösen fontos annak fényében, hogy a közelmúltban a COP28 eseménye a metánra fókuszált, és a Vespene-hez hasonló vállalatok élen járnak a hulladék gáz BTC bányászatban való felhasználásában.

A BTC hálózat kibocsátása mérséklődött

Minden idők új csúcsán a fenntartható energián alapuló Bitcoin bányászat

Az összes ismert bányász jelentős aránya, jelenleg 61,5%-a használt fenntartható energiát a működése során.

„Tudomásunk szerint nincs még egy olyan iparág, ahol az üzemeltetők ilyen magas százaléka szinte kizárólag fenntartható energiát használna.”

Állítja Batten, hangsúlyozva, hogy elmozdulunk attól a narratívától, hogy a bányászat túlnyomórészt fosszilis tüzelőanyagon alapúló energiát használ.

Bitcoin bányászok eloszlása áramforrás szerint

Minden idők új csúcsán az Off-Grid bányászat

Az energiahálózaton kívüli BTC-bányászat 29,8%-ra történő növekedése az ágazat innovatív energiafelhasználási megközelítését hangsúlyozza.

„Az olcsó energia általában a fenntartható energia, ez pedig lekapcsolja a bányászokat a hálózatról.”

Batten azt is kifejti továbbá, hogy a fenntartható energia költségei jelentősen csökkentek az utóbbi időben, így ez egy jövedelmező lehetőséget jelent azon bányászok számára, akiket a profit vezérel, de szeretnének megfelelni az ökológiai követelményeknek is.