Rekordot döntött a MetaMask, havi 1 millió felhasználója van

A DeFi piac népszerűsége hozzájárult az olyan kriptotárcák felemelkedéséhez is, mint a MetaMask. Már havi egymillió aktív felhasználót számlál a tárca. 

Az Ethereum-alapú kriptotárca most először havi egymillió aktív felhasználót tudhat magáénak, mivel a DeFi hozamgazdálkodási lehetőségek egyre több klienst vonzzanak.
A főbb DeFi platformok, mint például az Uniswap, a Maker, az Aave, a Curve és a Yearn többségét az Ethereum hajtja. Ezeknek a platformoknak hozzáférést kell biztosítaniuk az olyan kriptotárcákhoz, mint a MetaMask. Így a felhasználók könnyen hozzáférhetnek pénzükhöz vagy tokeneket válthatnak át a jelenleg elérhető decentralizált tőzsdéken (DEX).

A ConsenSys által kifejlesztett böngészőtárca szeptember elején dobta piacra a mobil verziót, amely szintén hozzájárult ehhez a fenomenális növekedéshez. Egyre több felhasználó intézi pénzügyeit a mobilon, így az okostelefonon is elérhető tárca elengedhetetlen volt a MetaMask jövőjének szempontjából. A mobil platformot jelenleg az Egyesült Államokban, Indiában, Nigériában és a Fülöp-szigeteken használják a legtöbben. A MetaMask a felhasználók számának növekedését azonban nemcsak a mobilos verzió megjelenésének tudja be. Úgy véli, hogy az elmúlt egy évben a DAO-k, a Web3-játékok népszerűségének jelentős növekedése, valamint a DeFi termékek és szolgáltatások fogyasztók közötti gyors elterjedése, mind hozzájárultak a MetaMask sikeréhez.

Bár a kriptotárca nagy felhasználói bázisnak örülhet, még hosszú út áll előtte. A kriptoközösség gyakran tweetel a MetaMask bejegyzéseire, melyekben további hasznos funkciók fejlesztésére hívják fel a tárca figyelmét. Sokan intuitívabb felhasználói felületet, nagyobb stabilitást, hardvertárcát vagy éppen MetaMask tokent kérnek a cégtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük