A MetaMask Mobile már elérhető Androidon és iOS-en is

Több mint egy évvel a nyilvános béta verzió megjelenése után a MetaMask Mobile most már bárki által letölthető.

A MetaMask kriptotárca webböngészős verziója által érhető el sok ember számára az Ethereum blokklánc. 2018. novemberében 1,3 millió felhasználója volt a tárcának. A decentralizált pénzügy robbanásszerű növekedése idén az Ethereum számára az elérhetőségi körét jelentősen szélesítette.

 

Az Androidon és iOS-en is elérhető MetaMask Mobile ugyanazokat az alapvető dolgokat tudja, mint a webalapú testvére. A felhasználók kapnak egy token tárcát, egy kulcstárat és a bejelentkezéshez szükséges adatokat. Ezáltal kezelni tudják digitális eszközeiket és hozzáférhetnek a blokklánc alkalmazásokhoz, mint például az Uniswap decentralizált tőzsdéhez vagy az Open Sea tokenkereskedési platformhoz.

A MetaMaskot az Ethereum inkubátor, a ConsenSys finanszírozta. A cég fontosnak tartja a blokkláncok decentralizáltságát, ezért nem felügyeli a felhasználók kulcsait. Ehelyett, ahogy az a honlapon is szerepel: „A MetaMask a jelszavakat és kulcsokat az eszközödön hozza létre, így csak Te férhetsz hozzá fiókjaidhoz és adataidhoz.”

Nem ez az egyetlen mobilról elérhető böngésző-tárca

A MetaMask nem az első, amely böngésző-tárcáját mobilra is megcsinálta. A népszerű internetes böngésző, az Opera 2019. júniusában mutatta be az Opera Touch-t iOS-re, ami lehetővé teszi az Ethereum dapps-hoz való hozzáférést, valamint a kriptók adás-vételét is.

De a MetaMask Mobile most határozottan ezt a piacot célozta meg.

A decentralizált pénzügy, amelynek nagy része az Ethereum blokkláncon zajlik, ma már több milliárd dolláros iparág (vagy buborék, attól függően, hogy kitől kérdezed). Egyes DeFi protokollok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy lekössék a tulajdonukban lévő tokeneket és kamathoz jussanak általuk. Ez olyan, mint ahogy a nagyszüleid banki betéti igazolással tették. De ahelyett, hogy egy év alatt 1%-ot kapnánk vissza kamatként, a felhasználók gyakran más tokent kapnak cserébe, amelyeknek az értéke jelenleg exponenciális sebességgel növekszik. (Bár senki sem tudja, hogy ez meddig fog tartani.)

A holnap DeFi-je nagyon különböző lehet a mai DeFi-tól, de most legalább a MetaMask felhasználók számára bárhonnan elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.