Rettentő árvíz okozhat problémát a bitcoin bányászatban Kínában

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1998 óta a legdurvább árvíz tarol le mindent Kína egyik tartományában – pont ott, ahol a bitcoin bányászat nagy része is zajlik.

Városok állnak víz alatt és már most is több milliárdos kár keletkezett annak az árvíznek köszönhetően, ami Kína legnagyobb vízerőművének környékét sújtja. A mostani monszun időszakot az LA Times 1998 óta a legrosszabb és legerősebb esőzésnek tartja, a sok plusz csapadék pedig extra kihívás elé állítja a gátrendszereket.

A fenti videóból jól látszik, hogy a Három Szoros Gát hatalmas terhelésnek van kitéve. Ha átszakadna a gát, az beláthatatlan következményekkel járna, nyilatkozott a Braiins cégtől Daniel Frumkin. A Braiins áll a Slush Pool és a Stratum V2 bitcoin bányásztársaságok mögött. Egyelőre még kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy valójában mennyy bányászt érint a heves esőzés következtében kialakult áradás. A bányász gépek ugyanis rendszerint titkos farmokon vannak elhelyezve, melyek lokációja nem nyilvános.

“A legtöbb amit tehetünk, hogy figyeljük a blokk időket és a hashráta szintjét.” – nyilatkozott Frumkin a Braiinstől.

Változatlan hashráta

Az áradások a hashrátára egyelőre nem jelentettek jelentős nyomást. Az esőzések június elején kezdődtek, a teljes hálózat erőforrása pedig szinte egész júniusban és július elején emelkedésben volt.

Július elején a HASHR8 elemezte az áradások hatását a bitcoin bányászatra. Akkor azzal magyarázták az emelkedő hashrátát, hogy az újabban megjelent új generációs bányászgépekkel helyzeti előnyre szeretne pár bányásztársaság szert tenni. Ezzel pedig akár előre is dolgozhatott pár farm, hogy ha kevésbé kedvező körülmények állnak elő mind az időjárás, mind a nehézségi fok vagy az árfolyam tekintetében, akkor is legyen elég tartalékuk.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.