Túl a bitcoinon: a Reuters mostantól a top 100 kriptopénzt is vizsgálja

A tömegtájékoztatási óriás, a Thomson Reuters szerdán kibővítette a kriptopénzes eszköztárát, amely mostantól 100 különböző coin adatfolyamát követi.

Az adatfolyamon már március óta dolgoznak a MarketPsych Data LLC-vel közösen és a Thomson Reuters MarketPsych Indices Cryptocurrency Sentiment (TRMI 3.1) több mint 2000 globális hír és 800 közösségi média oldalt figyel valós időben.

A nyelv hangulatkifejező szavainak – mint például a piaci izgatottságot vagy reményt kifejező szavak – nyomon követésével és gépi tanulás segítségével igyekszik bepillantást nyújtani a kriptopénz befektetések világába és feltérképezve a piaci mintákat.

“A különböző eszközcsomagjaink kriptopénz orientált hangulatainak feltöltésével… lehetővé válik, hogy felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújtsunk ügyfeleinknek segítve a stratégiai befektetési döntések meghozatalát” – mondta el Pradeep Menon, a Thomas Reuters globális befektetési és tanácsadói osztályának vezetője.

A mennyiségi elemzéssel kiegészülő TRMI 3.1, a MarketPsych viselkedési közgazdászai által kifejlesztett eszközöket is magába foglal, amelyek révén “azonosítani lehet a felkapott témákat és lehetővé teszi gyorsan kivitelezhető stratégiák alkalmazását a piacokon”.

A TRMI kapacitásának bővítése része a befektetési adatszolgáltató termékek szegmensében végbemenő mesterséges intelligencia hajtotta transzformációnak.

Richard Peterson, a MarketPsyche vezérigazgatója egy korábbi interjúban elmagyarázta, hogy a digitális kommunikáció trendjei vezető vagy elmaradó befektetési indikátoroknak tekinthetők.

Az eredendően digitális eszközök, mint a kriptopénzek – ahol az információáramlás forrása nagy mértékben az online fórumokat jelenti – a piaci hangulati adatok különösen markánsak lehetnek a piaci irány meghatározásakor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük