Túl a bitcoinon: a Reuters mostantól a top 100 kriptopénzt is vizsgálja

A tömegtájékoztatási óriás, a Thomson Reuters szerdán kibővítette a kriptopénzes eszköztárát, amely mostantól 100 különböző coin adatfolyamát követi.

Az adatfolyamon már március óta dolgoznak a MarketPsych Data LLC-vel közösen és a Thomson Reuters MarketPsych Indices Cryptocurrency Sentiment (TRMI 3.1) több mint 2000 globális hír és 800 közösségi média oldalt figyel valós időben.

A nyelv hangulatkifejező szavainak – mint például a piaci izgatottságot vagy reményt kifejező szavak – nyomon követésével és gépi tanulás segítségével igyekszik bepillantást nyújtani a kriptopénz befektetések világába és feltérképezve a piaci mintákat.

“A különböző eszközcsomagjaink kriptopénz orientált hangulatainak feltöltésével… lehetővé válik, hogy felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújtsunk ügyfeleinknek segítve a stratégiai befektetési döntések meghozatalát” – mondta el Pradeep Menon, a Thomas Reuters globális befektetési és tanácsadói osztályának vezetője.

A mennyiségi elemzéssel kiegészülő TRMI 3.1, a MarketPsych viselkedési közgazdászai által kifejlesztett eszközöket is magába foglal, amelyek révén “azonosítani lehet a felkapott témákat és lehetővé teszi gyorsan kivitelezhető stratégiák alkalmazását a piacokon”.

A TRMI kapacitásának bővítése része a befektetési adatszolgáltató termékek szegmensében végbemenő mesterséges intelligencia hajtotta transzformációnak.

Richard Peterson, a MarketPsyche vezérigazgatója egy korábbi interjúban elmagyarázta, hogy a digitális kommunikáció trendjei vezető vagy elmaradó befektetési indikátoroknak tekinthetők.

Az eredendően digitális eszközök, mint a kriptopénzek – ahol az információáramlás forrása nagy mértékben az online fórumokat jelenti – a piaci hangulati adatok különösen markánsak lehetnek a piaci irány meghatározásakor.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.