Revolut ügyfelek hetekig, néha hónapokig nem tudnak hozzáférni saját pénzükhöz

A Revolut több tucatnyi ügyfele panaszkodott arra, hogy nem tud hozzáférni a saját számlájához, és ezzel a  saját pénzéhez.

Egyes felhasználók jelentése szerint nem tudnak belépni a fiókjaikba, mások belépni ugyan be tudnak, de nem tudják mozgatni a pénzüket. Azt is hozzátették, hogy a Revolut ügyfélszolgálata néma, nem kapnak kielégítő választ a panaszaikra.

Egy a brit The Telegraph híroldalnak nyilatkozó olvasó elmondta, hogy már december 16-a óta ki van zárva a fiókjából úgy, hogy közben prémium előfizető. Választ a zárolásra eddig nem kapott a Revolut ügyfélszolgálatától.

Alexander Geilhaupt például 3000 fontjához nem tud hozzáférni mióta január elején a digitális bank zárolta a fiókját. E miatt nem tudott ajándékot venni a fia születésnapjára, írja a Telegraph.

Geilhaupt a lakásbérleti díját is a Revoluton keresztül próbálta rendezni (4000 font), amit a Revolut blokkolt. Mikor az ügyfélszolgálatnak bizonyítékokkal támasztotta alá az utalás legitimitását, a Revolut jóváhagyta az utalást, majd erre rá blokkolta a fiókját.

“A fiam születésnapja a hónap elején volt. Nem tudtam hozzáférni a saját pénzemhez azon a napon és ezzel egy nagyon szomorú születésnapot kaptunk,” tette hozzá.

A Revolut szóvivője szerint: “Nem észleltünk technikai problémákat a zárolt fiókokkal kapcsolatban. A 10 millió ügyfelünk nagyon kis létszáma tapasztalhat felfüggesztést a számláján.”

Ez előfordulhat szerződésszegés miatt vagy a biztonsági ellenőrzés részeként, ami folyamatosan felügyel az ügyfeleink biztonságára.

Ez az intézkedés egy szabályozói követelmény. Tudjuk milyen hatással lehet az ügyfeleinkre és mindig azon dolgozunk, hogy feloldjuk a számláikat amilyen gyorsan csak lehet.

Geilhaupt elmondása szerint mikor panaszt mert tenni a digitális banknál, illetve Twitteren és Facebookon, akkor blokkolták a fiókját. A Revolut nem kommentálta az ügyet.

Egy későbbi Telegraph cikkből az is kiderül, hogy a hónapokra számlájukról kizárt felhasználók perre mennének a digitális bankkal. Egy felhasználónak például 30 000 fontja ragadt a Revolut fiókjában november óta.

A Bitcoinhoz nincs szükséged regisztrációra, nincs szükséged ügyfélszolgálatra, nincs pin kód és zárolás, mert egyszerre fizetési processzor, fizetőeszköz és megtakarítási forma. Globálisan és olcsón tudsz értéket utalni a világ bármely pontjára. A Revolut ‘csak’ egy újabb bank, ami azt tesz a pénzeddel, ha érdeke úgy kívánja, amit akar.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük