A feltörekvő Ripple banki partnerei által 55 millió dollárnyi befektetést szerzett

Az elosztott főkönyvi elszámolásokat használó Ripple banki partnerei segítségével 55 millió dollárnyi befektetést gyűjtött a második körös finanszírozása során.

A Series B kör, azaz a második kockázati tőkealap általi befektetési körben a Ripple-nek sikerült megnyernie több iparági befektető bizalmát. A Standard Chartered, Accenture Ventures, SCB Digital Ventures és BMO Financial Group mellett több kisebb befektető által sikerült összegyűjteni az 55 millió dollárt.

A Ripple árfolyama a hírek következtében 40%-os szárnyalást mutatott be.

Brad Garlinghouse, a Ripple COO-ja szerint a befektetést növekedési projektekre fordítják, de a jelentősebb terjeszkedés sem kizárt.

„Ezzel az erős pénzügyi mérleggel akár felvásárlásokon is gondolkodhatunk. Sok olyan kisebb versenytárs létezik, akik valami érdekeset alkotnak. Korábban nem érdeklődtünk volna, de a jövőben ez sem elképzelhetetlen.”

Habár további részleteket nem árult el, mégis figyelemre méltó az, hogy a Ripple 2012-es alapítása óta milyen sikereket ért el.

A Ripple banki partnerei már a kezdetektől felfigyeltek a startupraRipple logo

A Ripple sikerei abban keresendők, hogy ők már akkor a blokklánc technológia tanulmányozásával foglalkoztak, amikor még mindenkit a bitcoin protokoll kötött le.

De az elején még OpenCoin-ként működő Ripple éppen a bitcointól próbálja megkülönböztetni magát. A tranzakciók validálását nem anonim felhasználók végzik, ami segíthet kiküszöbölni a bitcoin biztonsági hibáit.

Emellett a Ripple termékei és szolgáltatásai a pénznem (XRP) nélkül is működnek. A bankok által használt SWIFT hálózat helyett például a Ripple segítségével is lebonyolíthatják a külföldi tranzakciókat vagy a vállalati partnerek letéti ügyleteit.

Chris Larsen CEO továbbá a mikrotranzakciók lehetőségére is felhívja a figyelmet. A legnagyobb tech cégek rengeteg különböző országból dolgozó partnerei (például programozók) számára a fizetségek jelentősen könnyebbé válnának. Ezek a tranzakciók eddig lassúak és drágák is voltak.

„Mostmár a kisebb összegű tranzakciók is lehetségesek. A Ripple lehetővé teszi a Facebook, Uber vagy Amazon számára, hogy a fejlesztőiket valós időben fizessék ki. A hálózat online és az egész világot lefedi.”

A Ripple az új tőkebevonáson túl további növekedésre számít. A San Francisco-ban lévő irodájukat hamarosan egy kétszer akkorára cserélik le, és a jelenlegi 150 alkalmazott mellé 25 újabbat terveznek felvenni.

Sikereiket az is mutatja, hogy a Ripple hálózata mostanra 15 nemzetközi bankot foglal magában. Állításuk szerint pedig már 30 pilot projektet vezényeltek le.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük