Ripple elemzés – medvés momentum a láthatáron

Az XRP/USD pár technikai indikátorai nagyon erős medvés kilátásokról tanúskodnak miután 2018. novemberben nem sikerült a bikás trendforduló.

Ripple elemzés

Az XRP/USD az év eleje óta lefelé tart annak ellenére, hogy decemberben egy konszolidációs időszakot tudott felmutatni.

A napos charton az 50/200 EMA továbbra is medvés kereszteződést mutat már múlt év május 21-e óta. Az árfolyam jóval a 200 EMA alatt található és egyben hajszálnyival az 50-es EMA alatt. Az 50 EMA ellenállás áttörése azt indukálja, hogy az árfolyam megindulhat a 200 EMA irányába egészen a 40 dollárcentig. Viszont egy aranykeresztre még hónapokig várni kell, de ha bekövetkezik, akkor további felhajtó erő és egyértelmű trendfordulót jelentene. Nincs aktív volumen vagy RSI divergencia.

A 2017-től induló VPVR (volumen profil indikátor) azt jelzi, hogy a legnagyobb volumen a 0.14 – 0.25 USD tartományban játszódott le. A volumen profil egyben viszonylag alacsony aktivitást mutat 54 dollárcent fölött. Szeptember óta az árfolyam egy háromszög tartományban mozog. A háromszögből való negatív kilépés esetén a 24 dollárcent tűnik reális célnak. A Bitfinex long/short nyitott megbízások (felső szakasz) többségében longosak, ahol a long pozíciók lényeges emelkedést demonstráltak az elmúlt hónapban.

Egy potenciális medvés villa (PF – Pitchfork), melynek a horgonyai decembernél és áprilisnál vannak, magába foglalja a jelenlegi lefelé mutató trend tartományát. A csökkenő támasz tartományok vételi zónát jelölnek az ellenállás felső tartományai pedig eladási zónát. Az árfolyam próbál visszatérni a sárga vonallal jelzett középvonalhoz a trend tartama alatt. A trend mindaddig medvés marad, amíg az ár nem lép ki a villából, ami jelenleg 0.554 USD-t jelent.

Vessünk egy pillantást az Ichimoku felhőre, ahol szokásunkhoz híven négy fontos metrikát vizsgálunk: a jelenlegi árfolyam felhőhöz viszonyítva, a felhő színét, ahol a vörös a medvés, zöld a bikás, a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot (lagging span). A pozíciófelvétel általában akkor emelkedik, mikor a szignálok medvésből bikásra váltanak, vagy oda vissza.

Az XRP/BTC pár esetében a napos charton semleges trend figyelhető meg. Az árfolyam a felhőn belül van, a 200 EMA fölött. A Kumo felfelé tört ki és egy bikás TK kereszt esetén nagyon erős belépési szignált jelentene. Ugyanakkor egy medvés Kumo kitörés 50/200 EMA halálkereszttel párosulva inkább medvés momentumot közeledtét jelzi. A volumen profil erős támaszt mutat 70 000 és 90 000 szatosi tartományban és komolyabb medvés trend nélkül valószínűsíthető, hogy ebben a tartományban fog kereskedni.

Ripple elemzés - medvés momentum a láthatáron

Mi várható az XRP árfolyamánál a technikai indikátorok és az elmúlt hónapok hírei alapján

Egyelőre nehéz meghatározni, hogy a rengeteg partnerségi együttműködés ellenére az intézményiek vagy a kiskereskedő spekulátorok használják a Ripple hálózatát és tokenjét. Az elmúlt hónapok volumen és árfolyam növekedései az xRapid és RippleNet intézményi bejelentései után keletkeztek és nem mert a Ripple fenntartható organikus növekedési pályára állt.

A technikai indikátorok többsége az XRP/USD páron erősen medvések miután novemberben hatástalanul próbált kitörni jelenlegi trendjéből. A trendfordulók lakmuszpapírja az árfolyam 200 EMA-hoz viszonyított pozíciója és az Ichimoku felhő a napos charton. A 0.51 USD áttörése esetén beszélhetünk trendfordulóról. A XRP/BTC pár inkább semleges – medvés ahol a kivárás javasolt. A short pozíciónyitásokat 82 000 szatosi alatt érdemes megkockáztatni, a longokat pedig 94 000 fölött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük