A MoneyGram a feltörekvő országokban már használja a Ripple utalási megoldását

A Ripple globális banki igazgatója, Marjan Delatinne egy szingapúri konferencián betekintést nyújtott a MoneyGram által használt Ripple termék, az On-Demand Liquidity (ODL) XRP-alapú fizetési megoldás használatába.

Elmondása szerint az ODL már használja a MoneyGram néhány országban, köztük Thaiföldön és Mexikóban.

“Néhány piacon már használják a megoldást, az egzotikusabb piacokon, például Mexikóban és Thaiföldön – és máris látható, hogy a költséghatékonyságának köszönhetően jelentős eredményeket ér el a letétkezelés és likviditáskezelés terén.”

Delatinne kitért az ODL működési mechanizmusára is kihangsúlyozva az ODL potenciálját a határokon átnyúló utalások világában, különösen ami a feltörekvő piacokat illeti.

“Képzelje el, hogy fizetési szolgáltató vagy és 100 dollárt szeretne küldeni Mexikóba. A natív digitális eszközünket, amelyet XRP-nek hívunk, híd fizetőeszközként használjuk a két valuta között. Tehát USD-ről XRP-re és azonnal a mexikói peso-ra váltunk.

Ez valóban forradalmasítja a pénzkezelés módját, mivel manapság a deviza és pénzátutalás nem történik egyszerre. Ez sok kitettséget eredményez, különösen az alacsony fedezettel rendelkező intézmények számára…”

A Ripple állítása szerint 300+ vállalati ügyfeléből 24 használja az On-Demand Liquidity-t. A teljes panelbeszélgetés itt tekinthető meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük