Tűzoltás a Ripple-nél – Új partnerségek

A Ripple-t sokan találják unikális kriptopénznek, különösen a Moneygrammel kötött partnerség után. A Ripple partnerszerződés kulcsfontosságú a vállalat stratégiai eszköztárában.

A projekt kissé kilóg a sorból, új érméket bányászattal nem lehet kapni, tőzsdéken, váltókon vásárolható, de elsősorban pénzintézeti célokra tervezték. A spekulánsok idegőrlő növekedést és csökkenést láthattak az elmúlt hónapokban. A múlt év decemberéig elég kiegyenlített volt a piac, az árak alacsonyak voltak, a volatilitás kicsi. Az érdeklődés december közepe felé megnőtt, és a felfelé menetelés meg sem állt január ötödikéig, amikor az ár elérte a 3,3125 dollárt.

Ripple partnerszerződés

Ez a kellemes növekedés nagyon csúnyán kifulladt közvetlenül a rali után. Szerencsére a visszaesés nem érte el a novemberi árszintet, a 0,25 dollárt. Úgy tűnik, az ár kezd nagyon lassan magára találni. Érdekes lesz figyelni a fejleményeket az elkövetkező néhány napban, hétben.

Ripple partnerszerződés: gomba eső után

Végül is fontosabb, hogy mi történik a Ripple háza táján. Nem voltak tétlenek, annyi biztos:

A MoneyGram és a Cuallix után megkörnyékezték a MercuryFX-et és az IDT-t.

A MercuryFX a globális pénzváltó hálózatához használja majd a Ripple platformját. A vállalat fiát valutákkal is foglalkozik, és nyilatkozataik szerint a kriptó és a fiát valuták kiválóan kiegészítik egymást. A Ripple technológiáját, az XRapidot és az XRP tokeneket hatékonyan lehet majd használni a globális piaci követelményeknek való megfelelésre. Különösen azt várják ettől a partnerségtől, hogy az átváltási és tranzakciós díjak nagyban csökkennek, amely a szolgáltatásaikat még versenyképesebbé tenné.

Az ügyfelek gyorsabb átutalásokat és olcsóbb illetékeket remélnek.

Alastair Constance, a MercuryFX alapítója és igazgatója szerint a Ripple gyorsaságban kenterbe veri az összes hasonló megoldást, több órás, napos várás helyett a tranzakciók akár négy másodperc alatt megjelennek.

Ripple partnerszerződés

Az IDT telekommunikációs vállalat egyének közti pénzátutalást is kínál, amelyeknél nagyon fontos a költségek leszorítása.

A vállalat digitális tőkét használ az átutalás lebonyolításához, majd ezt fiátra váltja, amely így teljesen transzparens az ügyfél számára.

Elvárásaik szerint a Ripple XRapidja több tranzakciót lesz képes kezelni sokkalta olcsóbban.

A Ripple még sokáig megmarad, hiszen eléggé agresszíven keresik és hozzák tető alá a partnerségeket.

A technológiára is van igény, mert a vállalatoknak igen sokba kerül minden országban nostro számlákat fenntartani. Az ügyfelek is elégedettek, ha olcsóbbak az átutalás költségei, mivel az instant átutalás egyik nagy hátulütője a vele járó borsos tranzakciós díj volt.

Habár a Ripple platform és kriptopénz páriának számít a kriptopénzek között lévén a szoros köteléke miatt, amellyel a bankokhoz kötödik, egy bizonyos, jelenléte nemcsak a banki költségeket fogja drasztikusan lefaragni, de a kriptopénz piacon is versenyt teremt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük