Hamis kriptovalutával próbálják átverni a felhasználókat

Egyes csalók már most megpróbálják átverni az embereket a Ripple stabilcoinjának közelgő bevezetése kapcsán, mivel hamis érméket ígérnek az XRP Ledger felhasználóknak.

Vet, az XRP Ledger dUNL üzemeltetője nemrégiben arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy egy hamis Ripple USD (RLUSD) token kering az XRPL-n. A valódi stabilcoint még nem tették elérhetővé.

A bejegyzésében Vet kiemelte, hogy a ticker és a név nem egyértelműen szerepel az XRP Ledgeren. Ezért a csalók viszonylag könnyen kihasználhatják a gyanútlan felhasználókat a hamis Ripple stabilcoinnal.

Az XRPScan, a vezető XRPL-ellenőrző központ korábban gyanús fiókként jelölte meg a hamis RLUSD stabilcoin egyik kibocsátóját. A szervezet megjegyezte, hogy már jelentős mennyiségű XRP-t halmozott fel DEX-en és az AMM-en való kereskedésével.

Annak érdekében, hogy ne dőljünk be az ilyen és ehhez hasonló átveréseknek, a szakértők azt javasolják, hogy bármelyik XRPL-alapú kereső segítségével ellenőrizzük az “r-címet”. Nézzük meg a fiók előzményeit. Természetesen fontos a Ripple vállalatának hivatalos közleményeit is követni. Sokszor előfordul, hogy egyes ismert termékekkel próbálják-e becsapni a felhasználókat.

A Ripple még korábban bejelentette, hogy be szeretne lépni a stabilcoinok piacára. Így hamarosan elindíthatja az amerikai dollárhoz rögzített digitális valutáját. Ennek köszönhetően a vállalat versenybe szállhat az ismert szereplőkkel. Jelenleg a Tether és a Circle uralják ezt a piacot. A vállalat vezérigazgatója a stratégiai döntést azzal indokolja, hogy a már említett versenytársak, a Tether USDT és a Circle USDC árfolyama is több alkalommal elvált a rögzített 1 dolláros árfolyamtól. Ezért jönnének elő egy új termékkel.

Egyébként a Ripple ismert kriptovalutája, az XRP nemrég ünnepelte 12. születésnapját. 2012. június másodikán hajtotta végre a Ripple Labs társalapítója, Arthur Britto azokat a kódsorokat, amelyek 100 milliárd XRP (akkor még XNS) tokent hoztak létre.