A Ripple társalapítója 54 millió XRP-t adott el, de milliárdjai lehetnek

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jed McCaleb, a Ripple társalapítója áprilisban több mint 54 millió XRP-t adott el és még további milliárdok lapulnak a tárcájában. 

Jed McCaleb társalapítójának tárcáját megvizsgálva az derült ki, hogy április 1-30. között legalább 54 millió ripple-t (XRP) adott el. A TheCryptoAssociate május 2-án kiadott jelentése szerint, McCaleb ismert tárcáit nézték meg. Úgy tűnik, hogy a Ripple és a Stellar társalapítója folyamatosan adja el a tokenjeit. Az adatok azt mutatják, hogy a feltételezhetően McCaleb-hez tartozó XRP eladására használt tárca címére átlagosan naponta 1,8 millió token érkezett áprilisban, összesen 54 215 405 XRP, azaz 11,7 millió dollár értékben.

Több milliárd XRP van még a tárcán

McCaleb kulcsfontosságú figurának számít a kriptovaluta történelemben, ő alapította az Mt. Gox kriptovaluta tőzsdét, mellette a Stellar társalapítója. 2012-ben társalapítóként részt vett az OpenCoin születésénél is, amely később a Ripple nevet vette fel. A 100 milliárd előre bányászott XRP tokenből, 9,5 milliárd XRP illeti őt, amit fokozatosan kap meg a Ripple cég escrow tárcáiból.

A nagy mennyiségű token birtoklása miatt azonban egyre több vita alakult ki McCaleb körül, ezért a múlt évben bejelentette eladási szándékát. Nyilatkozata akkor azt eredményezte, hogy a XRP ára 40%-kot zuhant 24 óra leforgása alatt. Ezután hétéves megállapodást kötött a Ripple céggel, amely értelmében korlátozásra került az általa havonta és évente értékesíthető XRP mennyisége. Ennek ellenére 2020. februárjában még mindig közel 4,7 milliárd lapult a tárcájában. Többen aggodalmukat fejezték ki, hiszen a nagy mennyiségű eladásokkal könnyen befolyásolhatja a token árának alakulását. Ezzel kapcsolatban McCaleb azt nyilatkozta, hogy lassan és állandó árfolyamon szabadul meg a tokenektől, mivel nem akar eladói nyomást gyakorolni a Ripple cégre és a token árára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.