A Ripplével flörtöl a Bank of America

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bank of America (BoA), az Egyesült Államok második legnagyobb bankja csöndben a színfalak mögött a Ripple blokkláncát teszteli.

A Ripple máris úgy könyveli el a BoA-t, mint “ügyfél”, legalábbis egy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által rendezett szeminárium prezentációján így hivatkozott rá.

A Bank of America hivatalosan csak egy kísérleti jellegű nemzetközi utalási projektben vesz részt a Ripplével közösen. A projekt lényege, hogy szabványokat és regulációkat tanácsoljanak a RippleNet hálózatnak, ami a Ripple termékeket használó pénzügyi intézetek hálózata.

Azonban lehet, hogy ennél már sokkal többről van szó. A BoA számos elosztott főkönyvi szabadalommal rendelkezik és egy korábbi interjú során Cathy Bessant BoA technológiai igazgató azt nyilatkozta, a blokklánc szabadalmakra azért van szükség, hogy ha felmerül az igény a technológia széleskörű adoptációjára, akkor gyorsan tudjanak cselekedni.

Egy másik jel, hogy a Bank of America kezdi a technológiát elfogadni, egy a hónapban publikált állásajánlat, aminek keretében a “Ripple projekthez” kerestek egy termékigazgatót.

A munkaköri leírásban decentralizált főkönyv technológián alapuló megoldás termékfejlesztéséről írnak a nemzetközi utalásokkal foglalkozó (GTS) ügyfelek számára.

A cikk elején említett prezentációt Saga Sarbhai, a Ripple kormányzati és szabályozási ügyekért felelős igazgatója adta még 2018. decemberben egy Szamoán tartott IMF szemináriumon.

A prezentációban van egy fólia, ahol az ügyfeleket sorolják fel. Oda került fel a Bank of America, de fenn van a spanyol Santander és a brit UBS bank is. A prezentáció fenn van az IMF honlapján is.

A BoA konkrétan a Ripple xCurrent termékét tesztelt és köze nincs az XRP tokenhez, amit a Ripple cég működése finanszírozása érdekében havonta kiárusít. Az xCurrent nemzetközi utalási korridorok nyitását teszi lehetővé a Ripple blokkláncán különböző régiók között. Múltkor erről jelentetett be egy hírt a spanyol Santander is, ami az Egyesült Államok és Latin-Amerika között létesített ilyen online utalási korridort.

És hogy mi lesz az XRP token sorsa? Az még kérdéses. Egyelőre a Ripple cég havonta önt 1 milliárd XRP-t a piacokra, aminek értékesítéséből finanszírozni tudja működését és terjeszkedését. Gyakorlati haszna csupán a Ripple másik termékében az xRapidban van, ami szinte azonnali nemzetközi utalásokat tesz lehetővé.

Az árfolyama a hónapokban stabilizálódott a 0.26 – 0.31 USD közötti tartományban.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.