Robert Kiyosaki 300 000 dollárt jósol a Bitcoinnak az év végére

A neves pénzügyi guru, Robert Kiyosaki, a Rich Dad Poor Dad című bestseller szerzője ismét magára vonta a kriptopénzek közösségének figyelmét optimista Bitcoin-előrejelzésével.

Egy nemrégiben az X közösségi médiában közzétett bejegyzésében Kiyosaki azt vetítette előre, hogy a vezető kriptopénz 2024 végére 300 000 dollárra emelkedhet.

Robert Kiyosaki bejegyzésében arra buzdította követőit, hogy ragadják meg a Bitcoin jelenlegi lendülete által kínált lehetőséget. “BITCOIN on fire” – írta Kiyosaki, hangsúlyozva az azonnali cselekvés fontosságát.

A szerző hangsúlyozta, hogy még egy szerény, 500 dolláros befektetés is jelentős hozamot hozhat a Bitcoin 300 000 dollárra tippelt emelkedése mellett.

2025-re fél millió dollárra becsülte az árfolyamot

Nem ez az első alkalom, hogy Kiyosaki merész jóslatokat tesz a Bitcoinról. Tavaly azt prognosztizálta, hogy 2025-re a kriptovaluta értéke 500 000 dollárra ugorhat.

Kiyosaki régóta támogatja a Bitcoint, és a végtelen optimizmusa a digitális eszközzel szemben abból a meggyőződéséből fakad, hogy az alternatív eszközök védelmet nyújtanak a gazdasági instabilitás ellen.

Kiyosaki a Bitcoinba, aranyba és ezüstbe történő befektetések mellett érvel. Ezeket biztonságosabb értéktárolóként pozícionálja a hagyományos fiat pénznemekhez, például az amerikai dollárhoz képest. Úgy véli, hogy az amerikai dollár egy napon el fog pusztulni, ezért a kriptovalutákba és a nemesfémekbe való befektetést támogatja, mint a bizonytalan gazdasági időkben a pénzügyi ellenálló képesség döntő tényezői.

Legújabb előrejelzése egy olyan időszakban érkezik, amikor a Bitcoin árfolyama erős volatilitást tapasztal. A BTC néhány nappal ezelőtt új történelmi csúcsot ért el, és ezzel felülmúlta a korábbi, 2021 novemberében felállított 69 000 dolláros rekordot.

Ezt a rallyt vélhetően a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli izgalom és a közelgő felezési eseményre való várakozás hajtotta.

Sokan fogadnak a hatszámjegyű árfolyamra

A keddi csúcsot követően azonban a Bitcoin ( BTC Price BTC Price ) átmeneti visszaesésbe került, árfolyama több mint 14%-kal zuhant. A digitális eszköz avisszaesés ellenére gyorsan visszapattant, amit az erős vásárlási aktivitás hajtott, és jelenleg 67 500 dollár körül mozog.

Hasonló árfolyam-emelkedések 2012-ben és 2016-ban is történtek a rekordokat megdöntő rallyt követően. Ez sokakat arra enged következtetni, hogy a Bitcoin jelenlegi lendülete az elkövetkező években újabb magasságokba repítheti. Ha a történelmi minták megismétlődnek, a kriptopénz hat számjegyű árfolyam-területre léphet.