Robert Kiyosaki: Vegyél még több bitcoint

Már úgy tűnt, hogy a 2022-es évet Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller szerzőjének megjegyzései nélkül zárjuk, de az utolsó pillanatban, mégis sikerült közzétennie egy bejegyzést a bitcoinról és a kriptovalutákról.

Az év utolsó napjára az író ismét megosztotta véleményét a kriptopénzekkel összefüggésben. Kiyosaki mindenekelőtt nagyon izgatott a bitcoin miatt. A kriptoközösségben népszerű szerző kijelentette, hogy most is folyamatosan BTC-be fektet, leginkább azért, mert ez is árucikknek minősül, mint a szerző által kedvelt más eszközök: az arany, az ezüst és az olaj.

Érdekes, hogy az író láthatóan nem várta meg a korábban megjósolt 1000 dolláros bitcoin árat, és a jelenlegi nagyjából 16 ezer dolláros árfolyamon vásárol a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénzből. Ugyanakkor Kiyosaki az altcoinokkal összefüggésben azt állította, hogy azok többségét szerinte az amerikai tőzsdefelügyelet szabályozói intézkedései nyomják majd agyon.

Az író 2023-ra vonatkozó globális előrejelzésében arra kéri az olvasókat, hogy készüljenek fel egy újabb megrázó hullámvasútra. Retorikája szerint 2024-re az amerikai jegybank kamatemelési politikája számos ágazat, például az ingatlanpiac összeomlásához és a személyi jövedelmek csökkenéséhez fog vezetni. Az év zárásaként Robert Kiyosaki ismét kihangsúlyozta, hogy ilyen nehéz piaci körülmények között csak az okosak és tájékozottak fognak meggazdagodni.

További kapcsolódó cikkeink: