Robert Kiyosaki nekiment a központi hatalmat erősítő CBDC-knek

Lám, lám! Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller szerzője elismerte, hogy a központi digitális valuták (CBDC) valójában “kémszoftverek” lesznek. 

A kriptovaluták térnyerése miatt világszerte egyre több állam és bank gondolkodik a központi digitális valuták bevezetésén. Arról viszont már többször is beszámoltunk, hogy a CBDC-k valójában csak a központi hatalmat erősítik: lényegében egy újabb eszközök, melyekkel ismét a kormányok kezébe kerül az irányítás. A napokban Robert Kiyosaki is nekiment az államok “zseniális” ötletének, mely szerinte ugyanolyan “kémszoftver lesz, mint a TikTok”. Elméletét a Világgazdasági Fórum tavalyi, zavarba ejtő konferenciájával támasztotta alá, ahol azt jósolták: “2030-ra az emberek semmit nem fognak birtokolni és boldogok lesznek”. 

“A mi feladatunk az, hogy ráébresszük erre az embereket, és ugyanezzel a technológiával vágjunk vissza. Harcoljunk az ismeretterjesztéssel és az emberek tájékoztatásával” – tette hozzá. 

Ami azt illeti, nem ez az első alkalom, hogy Kiyosaki a CBDC-k bevezetésének gondolatát kritizálja. Amikor például Joe Biden amerikai elnök aláírta a végrehajtási rendeletet, melyben a kormány kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontját rögzítette, valamint a CBDC-k létrehozásának lehetőségét firtatta, Kiyosaki

“az Egyesült Államokat hazaárulónak” minősítette.

Joe Biden rendelete egyébként, amelyre Kiyosaki utalt, arra ösztönözte a helyeiket, hogy “sürgősen” vizsgálják meg a CBDC-k létrehozásának jogi és pénzügyi előnyeit, illetve esetleges kockázatait. A történetnek pedig messze nincs vége, az amerikai üzletember ugyanis mindezt egyenesen egy “tisztább formában megjelenő kommunizmusként” tüntette fel.

Annak ellenére, hogy Kiyosaki kifejezetten szkeptikus a központi digitális valutákkal kapcsolatban, a befektetőket többször is arra buzdította, hogy invesztáljanak bitcoinba, és “ne hagyják ki a kriptopiaci kiárusítást.”