Robert Kiyosaki: ne hagyjátok ki a kriptopiaci kiárusítást

Ha nyugdíjmegtakarításról van szó, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller szerzője, Robert Kiyosaki, arra ösztönzi az érintetteket, hogy proaktívan cselekedjenek, és “ne dugják homokba a fejüket”. Mindeközben a kriptopiac az életbe maradásért küzd, ráadásul az iparági szakértők és befektetők is bizonytalanok abban, hogy merre tovább. 

Robert Kiyosaki nemrégiben a nyugdíjválságról beszélt, mellyel manapság emberek milliói szembesülnek. Sarah Singer-Nourie pénzügyi tanácsadó megjegyezte, hogy az Y generáció az azonnali profitszerzés lehetőségét preferálja, amit a kriptovalutákban talál meg: 

“Többek között azért szeretik a kriptót, mert most azonnal megvehetik, és tudják, hogy az sokáig felfelé menetelt, amivel rengeteg pénzt kerestek, kriptomilliomosokká váltak, ma pedig kemény leckét tanulnak.”

Válaszul arra, hogy a fiatalabb generáció addig nem látja vagy nem akarja meglátni a befektetésekben rejlő kockázatot, amíg meg nem tapasztalja meg azt, Kiyosaki a következőképpen reagált: 

“Úgy hiszem, a baby boom generációnak már nincs ideje, de a ti generációtoknak még van, és ez egy hatalmas különbség, mert az idő egy jelentős tényező, és ez így jó. A kriptós srácok könnyen megtanulják, de a mi generációnkkal, az én generációmmal az a probléma, hogy mi 1970 körül lettünk nagykorúak.”

Ami pedig a jelen piaci helyzetet illeti, Kiyosaki hozzátette

“Ez lehet a világtörténelem legnagyobb bukása. Ez egy globális buktató; lehet, hogy ismét globális válság lesz.”

“Ne hagyjátok ki a legnagyobb kiárusítást” 

Robert Kiyosaki a héten posztolt tweetjében elmondta, hogy az ingatlanpiac és a kriptopénzek árfolyamának eséséből készül profitálni. Szerinte eljött az idő, hogy a befektetők kihasználják az eszközök alacsony árait:

“Kedvenc négybetűs szavam a SALE. Az eszközbuborék egy tűvel szembesült. Az eszközárak összeomlanak. Sokan várják az előnyös megállapodásokat, különösen az ingatlanok és a Bitcoin áresését. A Fed összeomlik. Ne hagyjátok ki a LEGNAGYOBB KIÁRUSÍTÁST.”

A világjárvány alatt az elismert pénzügyi szakértő többször is riadót fújt a gyorsan növekvő piaci buborék miatt. Történelmi összeomlásokat jósolt, amiket úgy mutatott be, mint egy potenciális lehetőséget arra, hogy aranyat, ezüstöt, bitcoint, ingatlanokat és egyéb eszközöket vásároljunk alacsony áron. Sőt, legutóbb már az 1100 dolláros bitcoinról beszélt, melyet ölbe tett kézzel vár, hogy ismételten alacsony áron tudjon bevásárolni a kriptovalutából.