Bemutatkozik Rovereto, Olaszország leendő bitcoin fővárosa

Rovereto egy észak-olaszországi városka Trento megyében, a Garda tótól nem messze. A lakosok száma mindösszesen 40 ezer fő. A településen régi időkből fennmaradt épületek, a Fiume Adige folyó és középkori hidak teremtenek romantikus hangulatot. Rovereto azonban nem tipikus olasz város; arról álmodnak, hogy lakóhelyük egy szép nap Olaszország bitcoin fővárosává váljon.

A holdraszálláshoz 🚀🌗 szükség van egy biztonságos katapultra is. Ledger Nano S hardver walletek occsón.

Rovereto, a bitcoin kereskedelem mekkája

2015-ben egy helyi bár, a Mani al Cielo volt az első, amely elfogadott bitcoint fizetésként és a mai napig is ők azok, akik a legnagyobb számú tranzakciókat bonyolítják le. A tulajdonos Gianpaolo Rossi alkalmazottait is bitcoinban fizeti a Bitwage-en keresztül, amely az eurót konvertálja bitcoinná.

A báron kívül lehet bitcoinnal fizetni a helyi extrémsport boltban, a hentesnél, az újságosnál; a ‘bitcoin accettatti’ matrica újra és újra felbukkan a város központjában.

Roveretonak van saját bitcoin atm-je, és tőzsdei váltóhelye, a Compro Euro, ahol maximum 3 ezer euróig lehet bitcoint venni vagy eladni.

“Egy kicsit lenyugodott a helyzet, de december őrűltekháza volt”, mondta a Compro Euro egyik alapítója Alessandro Olivo. “Az üzlet tele volt és az emberek sorban álltak a bitcoin atm előtt.”
“A második Compro Euro váltóhely Pordenone-ban fog megnyílni a következő hónapban és komoly tervek vannak Bologna-t és Carpi-t illetően. Százával érkeznek az ajánlatok az ország minden szegletéből. A kereslet óriási”, nyilatkozta Olivo.

Forrás: Bitcoin Magazine

A kezdeményezés 4 évvel ezelőtt indult Marco Amadori jóvoltából. Amadori fejlesztőként dolgozott különböző techprojektekben és az ő terve volt, hogy Rovereto egy olyan várossá váljon, amely bitcoinnal kereskedik. Jelen pillanatban 2 bitcoinos céget futtat, amelyet még kettő, egy oktatási center, valamint egy kommunikációs cég is követni fog. Az Inbitcoin – ami Amadori első bitcoinos cége – egy kutatással és fejlesztéssel foglalkozó cég, amely bitcoinos szoftver applikációkon dolgozik.

Mára tehát az Inbitcoin és a Compro Euro alkotja az olasz “Bitcoin-völgy” szívét, ők azonban ennél is nagyobbat álmodnak: Roveretot Olaszország bitcoin fővárosává tenni.

Erre minden esély meg is van, tekintve hogy jelen pillanatban 30 helyi üzlet fogad el bitcoint, ami hatalmas arány tekintve, hogy 40 ezres lakosú településről van szó.

Az olasz médiában is hírét járta Rovereto története, több nagy nézettségű műsor, mint például a RaiNews24, valamint az oknyomozós Le Iene is riportban foglalkozott az olasz Bitcoin Valley-val.

Marco Amadori a kriptopénz-idealista evangelista, forrás: Ad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük