Az 1100 éves angol pénzverő font sterling mellett digitális érméket is nyomtat

A Royal Mint, az Egyesült Királyság állami kézben lévő pénzverdéje kriptopénz letéti szolgáltatást és saját digitális pénzt fog kibocsátani, jelentette a Cointelegraph július 15-én.

Az 1100 éves pénzügyi intézmény egy új digitális pénz kibocsátásban is részt vesz. A temtum (TEM) kibocsátása július 17-én várható.

A pénzverő fogja tárolni a temtum digitális pénz genezis privát kulcsait, amit a Royal Mint trezorjában fognak elzárni.

A tranzakciós adatokat a temtum Temporal blokkláncán rögzítik és a TEM digipénz elsőként a hongkongi CoinAll kriptotőzsdén kerül listázásra. A tőzsdét stratégiai partnerség fűzi a kínai OKEx kriptotőzsdéhez.

A temtum hivatalos honlapján a temtumot úgy jellemzik, mint zéró díjas peer-to-peer kriptopénz amit a Temporal Blockchain hálózatán bocsátottak ki, hogy “újvilági pénzügyi szabadságot nyújtson a centralizált intézményekkel szemben.” A blokkok konfirmációs ideje 12 másodperc, ami durván a duplája az Ethereum hálózaténak és jóval gyorsabb a Bitcoinénál.

2018. januárban az angol állami pénzverde már bejelentette egyszer, hogy aranyfedezetű digitális pénzt fog kibocsátani Royal Mint Gold néven. Azonban a bejelentést nem követték tettek és a kormányzati vétó miatt hamvába halt ötletként végezte.

Úgy tűnik a Royal Mint állami jóváhagyással felismerte, hogy a kriptopénzek jelentik a pénz evolúciójának következő lépcsőfokát.

(Forrás: CT)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.