Saját bitcoin forkot indít a YoBit, ingyen tokent osztanak a felhasználóknak

A YoBit bitcoin fork október 25. és november 8. között kerül megrendezésre. A közleményük szerint a felhasználók mindennap, minden egyes szatosijuk után új tokenben részesülnek – akár új, akár régi ügyfelekről van szó.

Mit lehet tudni a YoBit bitcoin forkjáról?

Eddig még nem sok információt osztottak meg magáról a bitcoin forkról; a honlapon mindössze egy visszaszámlálót indítottak el ennek bejelentésekor. Sem az új token neve, sem a token tickerje nem kerül nyilvánosságra az indulás napjáig.

Ami viszont biztos, az ez: a fork részeként a YoBit kriptotőzsdére regisztrált felhasználók a váltón tartott bitcoinjuk után mindennap ingyen részesülhetnek az újonnan induló tokenből. Hogy számszerűsítsük a dolgot, ez a kéthetes akció keretében mindennap, minden a tőzsdén tartott bitcoin után egy új tokent jelent.

A YoBitnak nem ez az első bitcoin forkja, hiszen a YoBit hivatalos tokenje, a YO is egy fork keretében került legenerálásra. Ezt 2019-ben egy hasonló akció keretében osztották szét a platform kereskedői között, amikor szintén 1:1 arányban a meglévő bitcoinok után szerezhettek a tőzsdén kereskedő felhasználók tokeneket. Egy YO token jelenleg nagyjából $2500-os árfolyamon kereskedik a CoinMarketCap adatai alapján. A közel 50 millió dolláros piaci értékéhez mintegy 300,000 dolláros napi kereskedési volumen társul.

Bárki részt vehet a bitcoin forkban és az ingyentoken osztásban

A YoBit sajtóközleménye szerint a bitcoin fork akciójukban és az új tokenek megszerzésében bárki részt vehet és nincs szükség extra aktivitásra. Mindössze az lesz a lényeg, hogy fiókkal rendelkezzenek a YoBit kriptotőzsdénél, illetve, hogy a tárcában legyen bitcoin, hiszen ezek után osszák az új tokeneket.

A YoBit egyik különlegessége, hogy regisztrációnál nincs szükség személyazonosításra, így nagyon gyorsan létre lehet hozni egy új felhasználói fiókot. Innentől csak transzferálni kell a BTC-t a YoBit tárcába, vagy egyből a YoBiten is lehet bitcoint vásárolni. Az akció október 25. és november 8. között zajlik, szóval arra buzdítanak, hogy addig ne mozgassuk a bitcoint, mert a napi jutalmak a bent lévő bitcoin mennyisége alapján kerülnek kiutalásra.

Régi motoros kriptotőzsde változatos kereskedési párokkal, relax KYC-vel

Az utóbbi hónapokban, sőt években nem cikkeztünk nagyon sokat a YoBitről, azonban a kriptotőzsde az egyik legrégebbi játékos a kriptováltók piacán. 2014-ben alapította egy csapat európai anonim fejlesztő Panamában, majd az elkövetkező 7 évben szépen lassan egy többmilliós felhasználói bázist tudtak kiépíteni maguknak. Maga a tőzsde főként azért népszerű, mert a KYC hiányában anonim módon tudnak kereskedni a világ számos pontjáról a felhasználók. Jelenleg több mint 8000+ valutapár, staking programok, likviditás poolok és DeFi projektek is elérhetők az oldalon.

A CoinGecko adatai szerint 486 érme érhető el rajta és a 24 órás kereskedési volumene eléri a 602 millió dollárt.

YoBit vélemények

Kicsit utánanéztünk a YoBit nemzetközi értékelésének, hogy teljesebb képet kapjunk a tőzsde általános megítéléséről. A 239 ezer követővel rendelkező Satoshi Tracker YouTube csatorna értékelésében kihangsúlyozza a Yobit használhatóságát a DeFi hozamvadászok számára, míg a népszerű Voskcoin csatorna a Yobit decentralizáció irányába való fokozatos elmozdulását emeli ki, ezzel demokratizálva a kereskedést.

A Cryptopotato nemzetközi hírportál csupa jót ír a tőzsdéről, náluk a Yobit kezdőbarát interfésze és átláthatósága kapott különösen figyelmet. A patinás Cryptonews.com szerint a Yobit egyetlen hibája, hogy nincs rajta marginkereskedés, de szerintük az orvosolható baki elhanyagolható ahhoz a tényhez viszonyítva, hogy bőséges, több mint 8000 kereskedési pár – köztük több fiatpénz pár -, áll rendelkezésre a bitcoin és altcoin kereskedők számára kereskedni.

További információ a YoBit bitcoin forkjáról itt található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.