Pump-coinok a YoBit kriptotőzsdén: véletlen coint fog felpumpálni a kriptotőzsde

A YoBit kriptotőzsde egy október 10-ei Twitter bejegyzés szerint 1 random coin felpumpálását tervezi. A ‘pump and dump’ módszer szabályozott körülmények között csalásnak számít mely alapján mesterségesen felpumpálják egy adott eszköz árfolyamát félreérthető vagy ellentmondásos ajánlások és hírek (kisebb forrást is elkülönítve rá) révén, majd mikor elég magasra szállt az árfolyam hagyják bezuhanni masszív nyereséget realizálva.

A pumpa bejelentése mellett a tőzsde egy visszaszámlálót is kirakott a kereskedési platformjára.

A YoBit egy orosz kriptotőzsde 2015-ben alapult és kriptó – kriptó kereskedést kínál. A tőzsde többször is szerepelt a hírekben mivel gyanúsan sok a fals kereskedési aktivitás a platformján. A felhasználók többször is panaszkodtak, hogy nem voltak képesek lehívni a letétjeiket a külső walletjeikbe. A publikálás idején a kereskedési volumen 33 millió dollár volt, 24 óra alatt 177%-ot emelkedett a kereskedési volumen, feltehetően a bejelentés hírére.

A pumpa körülbelül 2 óra múlva indul.

A közösség elég vegyesen fogadta a bejelentést azt kérdezve, vajon a YoBit twitter fiókja hack áldozata lett-e vagy sem mialatt mások a tőzsdének szegezték a kérdést, miért hirdet csalást ösztönző kereskedési tevékenységet:

“…Úgy tűnik a YoBit komolyan gondolja, hihetetlen… meg vagyok lepve hogy egy tőzsde ilyenre vetemedik.”

Egy másik felhasználó felhívta a SEC figyelmét is a hamarosan induló pumpára:

2017 novemberében a Business Insider nyomozása hatására kiderült, a YoBiten pump and dump sémák zajlottak a Telegram instant üzenetküldő applikáció segítségével. Az viszont nem tiszta, hogy vajon a YoBit tőzsdének van-e szerepe, vagy tudott-e a sémáról vagy sem. A YoBit akkor nem reagált a Business Insider kérdéseire.

Szerintetek mikorra várható egy átfogó reguláció a kriptotőzsdék kapcsán?