Salvador új platformot indít a Bitcoin készleteinek átláthatóságáért

Salvador, mint az első ország a világon, amely a Bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el, új platformot indított annak érdekében, hogy nyilvánosan hozzáférhetővé és átláthatóvá tegye a nemzeti Bitcoin készleteit.

A platform jelentősége

A Salvadori Nemzeti Bitcoin Iroda – amelyet a kormány bízott meg a kriptovalutával kapcsolatos ügyek felügyeletével – egy X bejegyzésben tájékoztatta a nyilvánosságot az új platform indulásáról. Ez a platform egy mempool-szerű teret biztosít. Ezáltal a kincstári készleteket és a Bitcoin tranzakciókat naponta 24 órán keresztül lehet nyomon követni.

Mire szolgál a mempool?

A Bitcoin blokklánc szélesebb körében már létezik egy mempool, ahol a blokkok, a függőben lévő tranzakciók és a tranzakciós díjak valós időben frissülnek. Salvador ezen a platformon keresztül kívánja nyilvánosságra hozni és átláthatóvá tenni saját Bitcoin műveleteit.

Salvador Bitcoin készlete

Írásunk pillanatában El Salvador 5,748.76 Bitcoint tartott megőrzésben, amelynek értéke meghaladja a 300 millió dollárt. Az elmúlt héten hét, az elmúlt hónapban pedig összesen harmincegy Bitcoint adtak hozzá a kincstárhoz.

Miért fontos ez?

El Salvador ezzel a lépéssel új mércét állít a kormányzati műveletek pénzügyi átláthatósága terén. Ezzel megerősítik a – megváltoztathatatlan, nyilvános – digitális főkönyv koncepcióját, amit a Bitcoin és a kriptovaluta pártiak évek óta nagy erővel támogatnak.

Salvador és a Bitcoin

Az ország 2021 óta – mióta a világ legnagyobb digitális valutáját törvényes fizetőeszközként elfogadta – folyamatosan bővíti Bitcoin befektetéseit. Salvador terve, hogy minden nap vásárol egy Bitcoint, amíg az árfolyamok meg nem engedik a fiat pénznemekkel való kiegyenlítést.

Biztonsági intézkedések

Az ország Bitcoin iránti elkötelezettségét tovább erősíti, hogy átmozgattak több mint 5,000 Bitcoint egy hideg tárcába, amelyet a szakértők a legbiztonságosabb tárolási módszerként ismernek el a kriptopénzek világában.

El Salvador úttörő szerepet vállal az átláthatóság és az innováció terén, ami lehetőséget ad más országok számára is, hogy kövessék példáját a digitális valuták világában.