Salvador geotermikus energiával növeli Bitcoin készleteit

Salvador 2021 óta összesen 474 bitcoint bányászott ki, melyet a Tecapa vulkán geotermikus energiájával táplált erőmű segítségével valósítottak meg. A nemzeti Bitcoin Iroda, amely az összes kriptovalutával kapcsolatos projektet felügyeli, hivatalosan is megerősítette, hogy az ország jelenleg 5,750 bitcoint tart nyilván.

Geotermikus energia és a Bitcoin bányászat

Salvador jelentős előrelépést tett a fenntartható energiaforrások felhasználásával, különösen a geotermikus energiával. Az állami tulajdonban lévő geotermikus erőmű 1,5 megawatt energiát szán kriptovaluta-bányászatra a termelt 102 MW-ból, ami jelentős mértékben hozzájárul a kripto infrastruktúra fejlődéséhez. Daniel Álvarez, a Rio Lempa Hidroelektromos Végrehajtó Bizottság elnöke kijelentette, hogy az ország környezettudatos megközelítést alkalmaz, nem használ olyan energiaforrásokat, mint az olaj vagy a földgáz.

Az ország Bitcoin tartalékai

A Bitcoin tartalékok értéke jelenleg meghaladja a 354 millió dollárt. A kormány nemrégiben indított egy weboldalt, amelyen nyomon követhető a Bitcoin kincstár állapota és a memepool weboldal, amely a Bitcoin tranzakciókat figyeli. Ez a lépés tovább növeli Salvador pénzügyi átláthatóságát és erősíti az ország pozícióját a globális kriptovaluta piacon.

Salvador jövőbeli tervei

Az ország további tervei között szerepel a Bitcoin infrastruktúrájának bővítése, amely magában foglalja az újabb geotermikus erőművek építését és a bányászati kapacitás növelését. Ezek a lépések várhatóan tovább erősítik majd az ország kriptovaluta-pozícióját, miközben fenntartható módon használják ki a természeti erőforrásokat.

Külső és belső hatások

Salvador Bitcoin vállalkozását nemcsak a helyi energiaforrások és a technológiai fejlesztések, hanem a globális kriptopiac változásai is befolyásolják. A kriptovaluta piacok volatilitása és a nemzetközi gazdasági tényezők közvetlen hatással vannak az ország Bitcoin stratégiájára. Ennek fényében Salvador folyamatosan keresi az új lehetőségeket és stratégiákat a stabil és hosszú távú növekedés érdekében.