Salvadornak nagyon kellene már egy Bitcoin NFT

Nemrégiben a Bitcoin Magazine oldalán látott napvilágot egy véleménycikk arról, hogy mennyire jót tenne Salvador országának az, ha indítanának egy Bitcoin Ordinals NFT kollekciót. Ez ugyanis hasonló lenne a bitcoin alapú kötvényekhez, tehát tudna velük pénzt gyűjteni a salvadori kormány a Bitcoin City felépítéséhez. Viszont ellentétben a kötvényekkel, a Bitcoin Ordinals protokollján indított NFT kollekció semmiféle jogi vagy pénzügyi kötelezettséget nem igényelne az országtól. Egyszerűen csak létrehoznák őket és eladnák a szabadpiacon.

Salvador számára is nagyot hozhatna a bitcoin NFT

A 2023. januárjában indított Bitcoin NFT-k satoshikhoz vannak kapcsolva, mondhatni beléjük van vésve az adott NFT adat. Az adat lehet kép, szöveg vagy akár videó is. Az elmúlt hónapokban kifejezetten komoly befektetéseket generáltak ezek a Bitcoin NFT-k, a hat legnagyobb piactéren több mint 21 millió dollár értékben kereskedtek velük. A Galaxy Research becslése szerint az Ordinals piaca 2025-re 4,5 milliárd dollár értékűre nőhet a teljes értéket figyelembe véve. És ha mondjuk a Salvadorhoz hasonló nagy szereplők is beszállnának a bitcoin NFT-k világába, akkor ez még óvatos becslésnek is tűnhet. Olyan luxusmárkák, mint a Bugatti vagy az Asprey már benne vannak az Ordinals NFT-k világában és további cégek érdeklődnek elég hevesen az új piac iránt.

És ha a kriptovaluták kezdeti időszakára gondolunk, akkor érdemes most beszállni. Hiszen a történelmi jelentőséggel bíró kollekciók, NFT-k hihetetlen értékűek lehetnek mondjuk 2025-ben. Pont ezért javasolta elég erőteljesen a Bitcoin Magazine véleménycikkét jegyző egykori kereskedő, Steven Hay, hogy Salvador mindenképpen vágjon bele egy hivatalos bitcoin NFT kollekció kiadásába. Egy ilyen NFT lehet akár képes bemutató az ország szépségéről. De akár lehetnek satoshikba vésve hivatalos bitcoin dokumentumok, mint a Bitcoin City tervei és így tovább. Az ilyen NFT-k birtokosai pedig aztán kaphatnának bizonyos kedvezményeket akár adókból, akár ügyintézési díjakból és így tovább.