Mostantól a Samsung elfogad kriptopénzeket három balti államban

A Samsung elfogad mostantól kriptopénzeket a balti államokban a CopPay fizetési platformon keresztül.

A CoinJournal információira hivatkozva mostantól Észtországban, Litvániában és Lettországban élők a CopPay litván cég platformján keresztül kriptopénzekkel is tudnak Samsung okostelefonokat, tableteket, laptopokat, tévéket stb. vásárolni. A cég a mai napon jelentette be a Mediumon.

A dél-koreai konglomerátum a bitcoint, ethert, XRP-t, litecoint, DASH-t, NEM-et és Steem coinokat támogatja. A litván fővárosban, Vilniusban 3 Samsung üzlet van, amelyeknél már kriptopénzekkel is lehet fizetni. Lettországban és Észtországban 1 – 1 helyen. A balti államok mellett a CopPay fizetési megoldását néhány portugáliai üzletben is használják, ahol szintén elérhető lesz az alternatíva. A sajtóközleményben azt is kihangsúlyozza a cég, hogy hamarosan a Samsung webáruházakban is lehet majd kriptopénzekkel fizetni.

“Növekvő igényt tapasztalunk az üzleti digitalizációra és a kriptopénzes vásárlásokra termékekért és szolgáltatásokért, nem csak a globális kiskereskedelmi láncoknál, de a a helyi éttermekben is,” nyilatkozta a CopPay a hír kapcsán.

A Samsung nem kimondottan új a kriptopénzek világában. A cég januárban jelentette be, hogy beszáll a bányászatba az új chipjével. A bejelentést a 2017 negyedik negyedévi bevételi jelentésében tette, azzal magyarázva, hogy a növekvő kereslet a bányászchipek iránt segít növelni a vállalati bevételeket. Ez év áprilisában a vállalat 58%-os üzemi nyereségnövekedésről számolt be, amit részben a kriptopénz bányászchipek értékesítése hajtott.

A Samsung a blokkláncban is potenciált lát, nem is keveset. Egy áprilisi Bloomberg cikkben a Samsung illetékesei azt közölték, a blokklánc segítségével több tízmilliárd dollár értékű szállítmányt tudnak nyomon követni 20 százalékos költségcsökkenés mellett.

A Samsung újabb nyitása az alternatív kriptogazdaság felé akkor jön, mikor a kriptopénzek és a blokkláncok fokozatosan teret nyernek a hétköznapi életben.

Figyelem! Mint utóbb kiderült, a hír kacsa volt aminek mi is rendesen felültünk. Elnézést kérünk mindenkitől aki bedőlt a hírnek, nem állt szándékunkban senkit se félrevezetni.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.