Felmérés: az ezredfordulós befektetők fele jobban bízik a kriptotőzsdékben mint az értéktőzsdékben

Az ezredfordulós (millenáris) kereskedők közel fele nagyobb bizalmat tanúsít a digitális eszköz tőzsdék iránt mint az amerikai részvénytőzsdékért. A felmérést az eToro megbízásából végezték.

A jelentés szerint a megkérdezett ezredfordulós generáció online kereskedőinek 43%-a kisebb bizalmat tanúsít a hagyományos értékpapír piacok iránt és sokkal inkább szimpatizál a kriptovaluta tőzsdékkel. A millenárisok 93 százaléka azt nyilatkozta a felmérés során, hogy többet invesztálnának kriptovalutákba akkor, ha a hagyományos pénzintézeteknél elérhető lenne az opció. A millenárisok 71%-a, akik még soha nem kereskedtek kriptovalutákkal, szintén inkább belekezdenének, ha a hagyományos intézetek felajánlanák az opciót.

Guy Hirsch, az eToro USA igazgatója szerint a piacokon generációváltás zajlik a hagyományos értékpapírtőzsdék és a kriptotőzsdék között. “A megmásíthatatlanság a blokkláncok natív tulajdonsága és segítségével a valós idejű auditok értelmesen és költséghatékonyan elvégezhetőek, ezért látja az X generáció és a millenárisok a kriptotőzsdéket kevésbé manipulálhatóaknak és gondolja azt, hogy a kriptotőzsdéken a kétes entitások [szemben a hagyományos pénzpiacokkal] nem lesznek megjutalmazva az adófizetők pénzével,” magyarázta Hirsch.

A megkérdezettek 45%-a azt válaszolta, hogy a nyugdíjas éveire is félrerakna kriptovalutákat és 74 százaléka a digitális valuta kereskedőknek egyben örülne, ha ilyen opció elérhető lenne a nyugdíjpénztáruknál.

A kutatást a Provoke Insights piackutató cég hajtotta végre az eToro megkeresésére még 2018 szeptemberében. A felmérés során 1000 online befektetőt kérdeztek meg 20 és 65 év között. A vállalat hozzátette a közleményben, a felmérés során a hibalehetőség alacsonyabb volt mint 3%.

Egy múlt év novemberben publikált felmérés során kiderült, a kriptovaluta befektetések az amerikai társadalom jól kereső szegmensében (75 000 és 99 999 éves jövedelem) népszerűek. Akkor szintén 1000 főt kérdeztek meg 18 és 80 év között. Közel 40 százalékuk a válaszolóknak azt válaszolta, hogy barát/ismerős hatására gondolkodott el a kriptovaluta befektetésen és közel 35 százalékuk a FOMO hatás miatt fektetett be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük